Chifteluţe cu sos alb

de Dya Daniela Andrei in Porc, 14 Iun 2016 | 929 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chifteluţe:

  • 2 ouă mari
  • 1 kg carne tocată de porc
  • 1 legatură de mărar
  • 1 legatură de pătrunjel
  • usturoi,
  • sare şi piper după gust
  • făină albă de grâu
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos ne sunt necesare:
  • 200 ml lapte (fiert)
  • 100 gr unt (85% grăsime)
  • 2 linguri cu făină albă de grău
  • 4-5 linguri cu smantână
  • Sare după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe cu sos alb:

Din ingredientele date, pregătim compoziţia pentru chifteluţe. Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei linguriţe, le tăvălim prin făină şi le prăjim uniform. Le scoatem pe un şervet de hârtie pentru a se absorbi uleiul în exces. 

Pentru sos, topim untul într-o crăticioară, presărăm făina şi amestecăm energic, pentru a evita formarea cocoloaşelor. Adăugăm smântana şi omogenizăm. Turnăm apoi laptele puţin câte puţin, amestecând continuu.

Lăsăm sosul pe foc pentru 5 minute. Potrivim de gust cu sare şi adăugăm chifteluţele. Continuăm fierberea înca 5 minute aproximativ.

Se şerveşte cald. Poftă bună

 

RETETA IN IMAGINI

Chifteluţe cu sos alb-0
Chifteluţe cu sos alb-1
Chifteluţe cu sos alb-2
Chifteluţe cu sos alb-3
Chifteluţe cu sos alb-4
Chifteluţe cu sos alb-5
Chifteluţe cu sos alb-6
Chifteluţe cu sos alb-7
Chifteluţe cu sos alb-8
Chifteluţe cu sos alb-9
Chifteluţe cu sos alb-10
Chifteluţe cu sos alb-11

COMENTARII (14)

Rocsi 1

15.06.2016, 20:53

Cat de bune sunt si ce imi plac!

Andreea Caroline 1

16.06.2016, 16:58

Dya Daniela Andrei 1

23.06.2016, 22:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04