Chiftelute cu sos de maioneza si ceapa

de Bya Ralu in Mancaruri cu carne, 3 Mai 2014 | 2060 vizualizari

 

Reteta este delicioasa,am luat-o de la Motanel :) :-*

 

INGREDIENTE

Pentru chiftele:

  • 700 g amestec de carne tocata
  • 2 oua
  • 3 felii de paine
  • lapte
  • 1 legatura marar
  • 1 ceapa alba
  • 2-3 linguri faina
  • ulei
  • vegeta,piper alb,boia dulce si ghimbir

Pentru sos:

  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 1/2 lingurita de mustar
  • sare/piper
  • ulei
  • 2-3 linguri smantana(optional)
  • 1 lingura de marar tocat marunt
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 legatura de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos de maioneza si ceapa:

Carnea tocata se amesteca cu cele 2 oua,ceapa tocata marunt,paine inmuiata in lapte,stoarsa si faramitata,mararul tocat marunt,condimentele.

Se amesteca bine compozitia si se da la frigider pentru 30 minute.

Se formeaza chiftelute potrivite se dau prin faina si se pun intr-un ceaun cu ulei la prajit.Se scot pe un servet de hartie.

Pentru sos:

Ceapa rosie se taie julien,se freaca cu putina vegeta,se pune si ceapa verde tocata marunt si se lasa deoparte.

Se prepara maioneza din galbenusul fiert,cel crud,mustar si ulei.

Smantana se pune peste maioneza impreuna cu sare si piper,mararul tocat marunt,se amesteca bine si punem si ceapa deasupra.

Intr-un castron punem sosul de maioneza si chiftelutele prajite.

Se da la frigider pentru 20 minute

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute cu sos de maioneza si ceapa 315899
retete culinare - Chiftelute cu sos de maioneza si ceapa 315900
retete culinare - Chiftelute cu sos de maioneza si ceapa 315901
retete culinare - Chiftelute cu sos de maioneza si ceapa 315902
retete culinare - Chiftelute cu sos de maioneza si ceapa 315903
retete culinare - Chiftelute cu sos de maioneza si ceapa 315904

COMENTARII (46)

Bya Ralu 1

04.05.2014, 21:54

july

sebirizescu 1

06.05.2014, 18:42

Bya Ralu 1

09.05.2014, 17:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55