Chiftelute cu sos de rosii

de divainbucatarie in Mancaruri cu carne, 4 Apr 2011 | 5099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g carne tocata (pui si vitel)
  • 2 catei usturoi
  • 60 g faina
  • 1 ou
  • 1 cartof de marime medie sau 2 felii franzela
  • 2 cepe de marime medie – una pentru chiftele, una pentru sos
  • sare
  • piper
  • marar
  • ulei pentru prajit
  • frunze de busuioc sau dafin
  • 1 lingurita faina
  • 3 linguri ulei de masline
  • 400 g rosii din conserva
  • 1 morcov ras
  • 2 linguri vin alb
  • 4-5 linguri supa pui (sau apa daca nu aveti supa)
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos de rosii:

Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata si calita, cartoful si usturoiul date prin masina de tocat, marar, ou, sare si piper. Framantam cu mana tocatura pana obtinem o pasta omogena, din care modelam bilute pe care le dam prin faina.

Le prajim in ulei incins asfel incat sa le rumenim uniform. Chiftelutele obtinute le punem intr-un vas termorezistent.

Pregatim sosul de rosii: calim ceapa si morcovul in ulei de masline, apoi adaugam rosiile pe care le vom zdrobi, supa, zaharul, sare, piper si, lasam sa fiarba aproximativ 5 minute.

Turnam sosul peste chiftelute, punem frunzele de busuioc si dam vasul la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 15 minute.Le servim calde, cu garnitura de cartofi sau paste.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute cu sos de rosii 96195
retete culinare - Chiftelute cu sos de rosii 96197
retete culinare - Chiftelute cu sos de rosii 96198

COMENTARII (26)

divainbucatarie 1

06.04.2011, 09:06

Multumesc Mamaieelena!

Bya Ralu 1

07.01.2013, 21:53

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 09:11

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D