Chiftelute cu sos la cuptor

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 25 Sep 2013 | 5309 vizualizari

 

Chiftelutele imi plac atit de mult...in orice combinatie :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata
  • 4 cartofi
  • 2 oua
  • 5 catei usturoi
  • marar
  • sare
  • piper
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 fire ceapa verde
  • 400 ml suc de rosii
  • faina
  • ulei
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos la cuptor:

Mai intai incepem cu prepararea chiftelutelor.

Curatam cartofii de coaja ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert in scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca putin.

Intr-un bol amestecam carnea tocata,mararul,ouale,usturoiul curatat si pisat ,cartofii,sare si piper dupa gust.Amestecam totul bine.Compozitia obtinuta o dam la frigider circa 30 minute.

Intre timp spalam si tocam ceapa.Ardeiul il spalam si il taiem cubulete.Ptrunjelul il spalam si il tocam marunt.

Intr-o tigaie punem ulei si calim ardeiul.Cand e aproape gata punem ceapa si sucul de rosii.Potrivim de sare si lasam sa fiarba la foc mic pana ce sucul a scazut.

Luam compozitia de chiftele,facem bilute ,le presam usor cu mana,le dam prin faina si le prajim in ulei incins pana se rumenesc frumos .

Intr-un vas pentru cuptor uns cu ulei asezam chiftelutele si deasupra punem sosul.Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute.

Se scot,se presara patrunjel tocat si se servesc calde.

 

TIPS-URI

1

Daca sucul de rosii e mai acrisor,adaugati putin zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de Königsberg