Chiftelute cu sos si piure de cartofi

de VERONICA2607 in Porc, 19 Feb 2012 | 2999 vizualizari

 

INGREDIENTE

PENTRU CHIFTELUTE:

  • 300 gr carne de porc tocata
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura marar
  • 1 bucata paine
  • ulei pentru prajit
  • 1 cartof mediu
  • 4 linguri faina
  • sare
  • piper

PENTRU PIURE:  

  • 500 gr cartofi
  • 150 ml lapte
  • 100 gr unt/margarina
  • sare

  PENTRU SOS:  

  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura bulin
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • apa

 

Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos si piure de cartofi:

Chiftelutele

      Carnea se amesteca cu ceapa si usturoiul curatate, spalate si taiate, cu patrunjelul si mararul spalate si tocate,cu painea inmuiata in apa si stoarsa, cu cartoful curatat, spalat, dat pe razatoarea mica si stors de zeama si cu sare, piper dupa gust. Din aceasta compozitie se fac bilute cu mana, cam de marimea unei nuci se dau prin putina faina si se prajesc in uleiul incins in prealabil.Cand sunt prajite le scoatem pe servetele care sa absoarba uleiul.

Piureul:

     Cartofii se curata, se spala si taie cuburi si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.Cand sunt fierti se scurg de apa, se adauga untul, laptele si sare dupa gust si se zdrobesc cu ustensila speciala de pisat cartofii.

Sosul:

       Pentru sos se taie ceapa marunt si se pune la calit intr-o lingura de ulei, cand este sticloasa se adauga bulionul subtiat intr-o cana cu apa, sare, zahar si piper dupa gust, se va lasa la fiert pana se va ingrosa.

 

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

19.02.2012, 22:46

gaby_gabytza 1

20.02.2012, 08:47

VERONICA2607 1

20.02.2012, 18:44

multumesc...mereu sunteti pe faza pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20