Chiftelute de carne (Piftele)

de housy in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2011 | 4086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata porc + vita
  • 2 oua
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita patrunjel
  • 1 lingurita marar
  • 4 felii de paine
  • sare
  • piper
  • 1/2 plic praf de copt
  • faina
  • ulei pt prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de carne (Piftele):

  • carnea tocata se amesteca cu ouale, patrunjelul, mararul, sarea, piperul
  • painea se inmoaie bine in apa, dupa care se stoarce ff bine si se adauga peste carne
  • se pune praful de copt si se potriveste de sare si piper
  • ceapa se toaca marunt si se adauga la compozitie
  • se omogenizeaza totul si din aluatul format se formeaza chiftelute, in palma, cu ajutorul fainii, pentru a nu se lipi
  • acestea se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, cam 5 minute fiecare

                                             Mie-mi plac calde cu mustar!

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute de carne (Piftele)-0
Chiftelute de carne (Piftele)-1
Chiftelute de carne (Piftele)-2
Chiftelute de carne (Piftele)-3
Chiftelute de carne (Piftele)-4
Chiftelute de carne (Piftele)-5

COMENTARII (12)

madi_marin

madi_marin 1

05.04.2011, 21:20

as papa oricate oricand.....

housy

housy 1

10.04.2011, 17:54

sa fie o tzar mai umflate mai pufoase..nu pun mult...

Ina

Ina 1

10.04.2011, 18:12

Iau si eu una

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!