Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 3 Ian 2015 | 888 vizualizari

 

Cand vrei ceva bun, fara prea mult timp petrecut in bucatarie, care sa poata fi reincalzit si consumat cu diverse garnituri – orez, paste, piure – incearca reteta asta de chiftelute in sos. I-o bunatate!

Am facut-o pentru prima oara, inspirata fiind de un site strain, insa va deveni o mancare frecventa la noi in casa, a placut tuturor.

 

INGREDIENTE

  •     Pentru chiftelute
  •         800 gr carne tocata
  •         200 gr ricotta/urda
  •         1/2 ceasca parmezan ras
  •         2 albusuri de ou
  •         2 catei usturoi (tocati bine)
  •         sare
  •         piper
  •         nucsoara (da o aroma grozava!)
  •         patrunjel verde tocat
  •         putin ulei
  •     Pentru sos
  •         o lingura u nt
  •         3-4 ciuperci
  •         un catel usturoi
  •         1/2 lingurita zahar
  •         o lingurita boia de ardei iute
  •         o foaie de dafin
  •         putin cimbru
  •         o lingura otet
  •         o cana suc de rosii cu tot cu pulpa
  •         1/2 lingurita amidon
  •         50 ml vin alb, demi dulc
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat:

Toate ingredientele pentru chiftele le pui intr-un bol si framanti cu mana amestecul pana la omogenizare. Ai grija la adaosul de sare, parmezanul este deja sarat. Nu exagera cu amestecatul

Cu mana umeda formezi bilute rotunde pe care le asezi intr-o tava mare tapetata cu hartie pentru copt , unsa cu ulei, si dai tava la cuptor, la foc mare, pentru 20-25 minute (trebuie sa inceapa sa prinda usor culoare). Intre timp te ocupi de sos. Intr-o tigaie topesti untul. Feliezi ciupercile si le plonjezi in sosul incins. Le calesti 2-3 minute apoi stingi totul cu vinul. Lasi sa dea 2 clocote si adaugi sucul de rosii si restul aromelor – cimbru, foaia de dafin, boiaua, otetul, zaharul si catelul de ustroi tocat. Potrivesti gustul de sare si piper.

Diluezi amidonul intr-o lingura cu apa si-l adaugi in sos. Amesteci. Lasi la fiert, la foc mic, cateva minute. Scoti chiftelele de la cuptor, le transferi in sosul de rosii si bagi tava la cuptor pentru de 20 minute.

Noi am servit preparatul cu piure pufos de cartofi si telina, pregatit cu unt si smantana.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat 360589
retete culinare - Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat 360590
retete culinare - Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat 360592

COMENTARII (28)

mirela0911 1

03.01.2015, 20:26

Bune de tot!

Rocsi 1

03.01.2015, 21:11

Super faine...

katty 1

04.01.2015, 18:59

Cu siguranta sunt delicioase !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D