Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 11 Mar 2013 | 2936 vizualizari

 

Aseara am urmarit ''Secrete de bucatar'' pe TV.Paprika,prezenta retea asta de chiftelute de cartof fara faina.Asa ca m-am pus pe treaba ,pentru ca aratau tare bine.

 

INGREDIENTE

  • Pt.chiftelute
  • 3 cartofi potriviti pentru fiert
  • 2 cartofi potriviti cruzi
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • Afumatura
  • cca 300 g muschiulet afumat
  • 6 bucatele de costite
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat:

Mai intai pregatim afumatura.Taiem muschiuletul bucatele si impreuna cu bucatelele de costite le asezam in vas termorezistent cu o cana de apa si 25 ml apa. Se introduce vasul la cuptorul preincalzit, se lasa cca 40 minute la foc moderat.

Chftelutele:

Fierbem cartofii in coaja (3 buc), cand sunt fierti se curata de coaja si se lasa la racit. Cand s-au racit se dau pe razatoarea mare si se pun intr-un bol. Separat curatam cartofii cruzi, ii spalam si ii dam pe razatoarea mare. Ii lasam la scurs intr-o sita si punem o greutate deasupra sa se scurga bine de zeama. Cand sunt scursi bine ii amestecam cu cei fierti, potrivim de sare si piper, dupa gustul fiecaruia, apoi spargem 2 oua si omogenizam compozitia. Formam chiftelutele, punem tigaia pe foc sa se incinga, adaugam uleiul si apoi chiftelutele. Cand s-au rumenit pe o parte le intoarcem pe partea cealalta. Le scoatem pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei.

Apoi asezam pe farfurie muschiuletul, costita si chiftelutele.

Sa aveti pofta !

TIPS-URI

1

ca sa nu oxideze cartoful crud punem un pic de otet si amestecam

2

cand pun cartofii la fiert pun si-un praf de sare in apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

11.03.2013, 18:39

bunnnnnnnnnnn

Rocsi 1

11.03.2013, 22:24

O chiftea parca as vrea

Sim0na 1

12.03.2013, 21:30

delicios!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu zacusca