Chiftelute de cartofi

de Bya Ralu in Mancaruri de legume, 2 Feb 2013 | 5912 vizualizari

 

am gasit reteta in revista click pofta buna!au iesit super bune

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 oua fierte tari
  • patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa medie
  • faina sau pesmet
  • 2 oua
  • sare,piper,busuioc si un praf de ghimbir
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cartofi:

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja cu sare.Cand s-au fiert,se scurg,se curata cat sunt calzi si se dau pe razatoarea mare,impreuna cu ouale fierte.Se adauga usturoiul pisat,ceapa data pe razatoarea mica,patrunjelul tocat marunt,condimentele si un ou,se omogenizeaza si se lasa sa se odihneasca compozitia timp de 20 minute.

Intre timp se bate 1 ou intr-un castron,iar faina sau pesmetul se pun intr-o farfurie.Se ia cate o lingura din pasta formata si se formeaza chiftelute,se trece prin ou si prin faina si se pun la prajit.Se scot pe un prosop de hartie,se servesc putin mai reci

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute de cartofi-0
Chiftelute de cartofi-1

COMENTARII (27)

roxana_simona 1

03.02.2013, 16:06

ce bune sunt

Bya Ralu 1

03.02.2013, 17:02

mersi gaby

Bya Ralu 1

03.02.2013, 17:03

ana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04