Chifteluțe de cartofi cu leurdă

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 27 Mar 2015 | 3401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 legături leurdă
  • 1 legătură ceapă verde
  • 3 linguri făină
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Pentru sos de roșii cu leurdă:
  • 1 ceapă
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 500 ml suc de roșii
  • 1 legătură leurdă
  • sare
  • piper
  • Garnitură: broccoli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe de cartofi cu leurdă:

Cartofii se spală bine și se pun la fiert în coajă. Se lasă 15-20 minute. Sunt gata când intră furculița cu ușurință în ei. Se curăță de coajă și se pasează. Leurda se spală bine, se toacă mărunt și se amestecă cu cartofii pasați. Adăugăm și o legătură de ceapă verde tocată mărunt și 1 lingură ulei. Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Amestecăm bine. Cu mâna umedă formăm chifteluțe pe care le tăvălim prin făină și le aranjăm într-o tavă unsă cu ulei. Stropim chifteluțele cu ulei și le dăm la cuptor - încins în prealabil la 220 grade C pentru 30-40 minute. La jumătatea timpului se întorc.

Se pot servi ca atare ca aperitiv. Sau ca fel principal cu un sos de roșii cu leurdă și garnitură de broccoli.

Pentru sos de roșii cu leurdă: Călim 1 ceapă tocată mărunt. Adăugăm 1 jumătate ardei gras roșu tăiat cubulețe cât mai mici și 250 ml apă.  Aducem la fierbere și lăsăm la foc mic pentru 5 minute. Adăugăm 500 ml suc de roșii și mai lăsăm alte 5 minute.

Adăugăm 1 legătură leurdă tocată și condimentăm cu sare și piper. Broccoli se desface buchețele și se pune la fiert când apa clocotește pentru max. 3 minute. Se scoate în apă rece pentru a-și păstra culoarea.

 

RETETA IN IMAGINI

Chifteluțe de cartofi cu leurdă-0
Chifteluțe de cartofi cu leurdă-1
Chifteluțe de cartofi cu leurdă-2

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

27.03.2015, 19:56

Teo

Teo 1

27.03.2015, 21:01

Gustoase chiftelute!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

06.04.2015, 22:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!