Chiftelute de curcan cu maioneza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2014 | 6999 vizualizari

 

M-am bucurat foarte mult cand am aflat ca am castigat o masina electrica de tocat Naumann NM300 in urma unui concurs organizat pe pagina de facebook Bucataras.ro. M-am bucurat cel mai mult pentru faptul ca de acum o sa pot sa imi iau bucata de carne pe care o vreau ca sa o toc acasa si nu o mai cumpar direct tocata. Am pus masina in functiune si imediat carnea este tocata. Am ales sa pregatesc prima data niste chiftelute cu maioneza, sau marinate asa le zicem noi, ce nu le-am mai facut de cativa ani. Au iesit tare gustoase si chiar s-au mancat toate, bine ca nici nu am facut in cantitate industriala ca sa se sature ai mei de ele si sa nu mai vrea sa le consume.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne de curcan
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 feliute de paine
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 1 lingura mustar
  • ulei
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • Pentru ceapa oparita:
  • 2 cepe rosii
  • 1 cana apa
  • putin otet
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de curcan cu maioneza:

Chiftelutele:

Spalam carnea si o trecem prin masina de tocat. Curatam ceapa, morcovul si le tocam in blender. Amestecam carnea tocata cu ceapa, morcovul, painea inmuiata in apa si bine stoarsa, oul, sare si piper dupa gust. Le invartim bine pana obtinem o compozitie omogena.

Intr-o tigaie punem ulei la incins, facem bilute mici din compozitia de carne si le rumenim frumos pe ambele parti. Le scoatem cu o paleta pe un platou pe care punem un servet de bucatarie.

Maioneza:

Galbenusul fiert il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam galbenusul crud, mustarul si mixam. Punem ulei treptat, iar la final zeama de lamaie.

Ceapa oparita:

Curatam ceapa si o taiem pestisor. Apa o amestecam cu putin otet, un praf de sare si le punem pe foc. Cand a dat 2-3 clocote, o luam de pe foc, adaugam ceapa si o lasam cam 4-5 minute sa stea acolo apoi o punem intr-o sita sa se scurga toata zeama. Peste maioneza punem chiftelutele, ceapa si le amestecam bine.

Le asezam pe un platou si le dam la rece. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de curcan cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Rocsi 1

03.01.2014, 18:52

Multumesc Liliana

Rocsi 1

03.01.2014, 18:52

Diana este bomba calorica dat tinand cont ca am pregatit o data dupa multi ani, eu zic ca merge

Rocsi 1

03.01.2014, 18:52

Ma bucur daca iti plac Laurici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Parjoale moldovenesti cu maioneza si ceapa