Chiftelute de curcan cu maioneza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2014 | 2873 vizualizari

 

M-am bucurat foarte mult cand am aflat ca am castigat o masina electrica de tocat Naumann NM300 in urma unui concurs organizat pe pagina de facebook Bucataras.ro. M-am bucurat cel mai mult pentru faptul ca de acum o sa pot sa imi iau bucata de carne pe care o vreau ca sa o toc acasa si nu o mai cumpar direct tocata. Am pus masina in functiune si imediat carnea este tocata. Am ales sa pregatesc prima data niste chiftelute cu maioneza, sau marinate asa le zicem noi, ce nu le-am mai facut de cativa ani. Au iesit tare gustoase si chiar s-au mancat toate, bine ca nici nu am facut in cantitate industriala ca sa se sature ai mei de ele si sa nu mai vrea sa le consume.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne de curcan
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 feliute de paine
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 1 lingura mustar
  • ulei
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • Pentru ceapa oparita:
  • 2 cepe rosii
  • 1 cana apa
  • putin otet
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de curcan cu maioneza:

Chiftelutele:

Spalam carnea si o trecem prin masina de tocat. Curatam ceapa, morcovul si le tocam in blender. Amestecam carnea tocata cu ceapa, morcovul, painea inmuiata in apa si bine stoarsa, oul, sare si piper dupa gust. Le invartim bine pana obtinem o compozitie omogena.

Intr-o tigaie punem ulei la incins, facem bilute mici din compozitia de carne si le rumenim frumos pe ambele parti. Le scoatem cu o paleta pe un platou pe care punem un servet de bucatarie.

Maioneza:

Galbenusul fiert il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam galbenusul crud, mustarul si mixam. Punem ulei treptat, iar la final zeama de lamaie.

Ceapa oparita:

Curatam ceapa si o taiem pestisor. Apa o amestecam cu putin otet, un praf de sare si le punem pe foc. Cand a dat 2-3 clocote, o luam de pe foc, adaugam ceapa si o lasam cam 4-5 minute sa stea acolo apoi o punem intr-o sita sa se scurga toata zeama. Peste maioneza punem chiftelutele, ceapa si le amestecam bine.

Le asezam pe un platou si le dam la rece. Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute de curcan cu maioneza-0
Chiftelute de curcan cu maioneza-1
Chiftelute de curcan cu maioneza-2
Chiftelute de curcan cu maioneza-3
Chiftelute de curcan cu maioneza-4
Chiftelute de curcan cu maioneza-5
Chiftelute de curcan cu maioneza-6
Chiftelute de curcan cu maioneza-7
Chiftelute de curcan cu maioneza-8
Chiftelute de curcan cu maioneza-9
Chiftelute de curcan cu maioneza-10

COMENTARII (42)

Rocsi 1

03.01.2014, 18:52

Multumesc Liliana

Rocsi 1

03.01.2014, 18:52

Diana este bomba calorica dat tinand cont ca am pregatit o data dupa multi ani, eu zic ca merge

Rocsi 1

03.01.2014, 18:52

Ma bucur daca iti plac Laurici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04