Chiftelute de curcan cu sos marinat

de ianculubita in Curcan, 22 Ian 2015 | 1025 vizualizari

 

Am mostenit aceasta reteta de la mama mea,nu este modificata,doar am adaugat ceva verdeata care pe timpul ei nu se folosea!!
Va garantez ca merita incercat!!

 

INGREDIENTE

  • CHIFTELUTE
  • 500 g carne de curcan tocata
  • 1 ceapa
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 1 cartof
  • 2 felii de franzela inmuiate in lapte
  • 1 ceasca cu faina
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • putin cimbru uscat
  • ulei pentru prajit
  • SOS
  • 2 linguri ulei de la prajit
  • 2 catei de usturoi intregi
  • 1 cutie de rosii taiate; eu am avut rosii cherry la borcan puse de mine
  • 1 pahar cu vin
  • 3 frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 1 lingurita rasa cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de curcan cu sos marinat:

Intr-un castron se pune carnea,oul batut,ceapa taiata marunt,usturoiul pisat,cartoful fiert si pasat,sau crud ras pe razatoarea cu ochiuri mici,miezul de paine stors,sare,piper,cimbru,verdeata taiata marunt(in special mararul se potriveste cel mai bine) apoi se amesteca totul foarte bine cu mana;se acopera vasul si dupa 10min de odihna se formeaza chiftelutele dupa cum doreste fiecare(rotunde sau plate)se trec prin faina si se prajesc in ulei iar dupa ce sunt rumenite se scot pe prosoape de hartie.

Pentru sos,se pun intr-o cratita mica 2linguri de ulei de la prajitul chiftelelor,se caleste doar cat sa-i dea aroma uleiului 2catei de usturoi apoi se scot,se adauga rosiile pasate cu furculita cu tot cu bulionul din cutie,dafinul,vinul,zaharul si se lasa pe foc mic pana scade;se potriveste de gust cu sare,piper,se scoate imediat dafinul si se adauga oregano uscat,busuioc iar daca este tot acru(depinde de rosii)se mai adauga putin zahar

Se servesc pe farfurie chiftelutele cu orice garnitura doreste fiecare,eu am avut paste si cu sosul deasupra.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

pentru cine doreste, chiftelutele se pot pune in tava pe hartie de copt la cuptor

2

tot pentru cine doreste un sos mai mult, se poate adauga suc de rosii iar cand acesta clocoteste se adauga chiftelutele si astfel avem o alta reteta

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute de curcan cu sos marinat-0
Chiftelute de curcan cu sos marinat-1
Chiftelute de curcan cu sos marinat-2
Chiftelute de curcan cu sos marinat-3
Chiftelute de curcan cu sos marinat-4

COMENTARII (8)

Rocsi

Rocsi 1

22.01.2015, 21:14

Mmmm, ce bunatate!

ianculubita

ianculubita 1

23.01.2015, 07:49

Multumesc!!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

23.01.2015, 14:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!