Chiftelute de curcan si vita marinate

de Bya Ralu in Curcan, 3 Ian 2013 | 1332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba mare
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 1 cutie de rosii decojite
  • boia dulce,vegeta,piper,busuioc
  • 3 linguri de smantana
  • 1 lingura faina
  • vin rosu
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de curcan si vita marinate:

Se toaca ceapa marunt, se pune impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mare si usturoiul pisat iar pe urma taiat feliute, intr-o tigaie cu ulei de masline. Se lasa pana devine ceapa sticloasa,se asezoneaza cu boia dulce si se stinge cu jumatate de pahar de vin rosu.Rosiile decojite de paseaza bine in blender cu 1 lingura de ulei de masline si busuioc.Se adauga peste ceapa calita si se lasa la foc mic sa fiarba.Se adauga si chiftelele pregatite,cca 7-8 (reteta aici http://www.facebook.com/photo.php?fbid=139358316218788&set=a.106181832869770.10798.100004338608842&type=1&theater&notif_t=like)

Se lasa la fiert timp de 30 minute,se mai completeaza cu apa daca mai este nevoie,adaugam si vegeta si piperul.Intr-un bol se pregateste `1lingura de faina cu smantana si se subtiaza cu apa.Se adauga 1 polonic din zeama de pe foc si se amesteca bine.Se toarna compozitia formata in oala si se mai lasa la foc mic 10 minute.Daca aveti la sfarsit puneti putin patrunjel verde.Se serveste cu mamaliguta sau piure de cartofi

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute de curcan si vita marinate 196275
retete culinare - Chiftelute de curcan si vita marinate 196276
retete culinare - Chiftelute de curcan si vita marinate 196277

COMENTARII (25)

Bya Ralu 1

03.01.2013, 18:43

Rocsi 1

03.01.2013, 19:22

Bunneeee Poate mai ai si pentru mine o chiftea

Bya Ralu 1

03.01.2013, 20:27

nu mai am..data viitoare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55