Chiftelute de dovlecei

de Ela68 in Mancaruri de legume, 21 Iun 2016 | 3097 vizualizari

 

Am facut aceste chiftelute de nenumarate ori, insa, doar acum am reusit sa le postez. Sunt delicioase si parca niciodata indeajuns. Tocmai de aceea, le putem repeta ori de cate ori avem pofta.

Le puteti servi cu sos Tzatziki

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mari
  • 1 morcov ( optional )
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 150 gr branza de capra ( sau Feta )
  • 1 legatura marar
  • sare, piper
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet pentru compozitie
  • pesmet pentru crusta
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:

1. Curatam dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea cu gauri mari si persaram sare. Lasam 15 minute sa-si lase apa, apoi ii stoarcem bine si ii punem intr-un castron. 2. Adaugam peste acestia ceapa tocata marunt, usturoiul dat prin presa, branza si morcovul date prin razatoarea cu gauri mici. Apoi ouale, sarea si piperul. Nu adaugati prea multa sare, deja dovleceii au fost dati cu sare la inceput, iar branza este si ea sarata. 3. Legam compozitia cu pesmetul apoi formam chiftelutele, le dam prin pesmet si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. 4. Le coacem aproximativ 20 minute pe-o parte, apoi le intoarcem si pe partea cealalta. 5. Le puteti servi simple sau cu sos Tzatziki, calde sau reci.

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute de dovlecei-0
Chiftelute de dovlecei-1
Chiftelute de dovlecei-2
Chiftelute de dovlecei-3
Chiftelute de dovlecei-4
Chiftelute de dovlecei-5

COMENTARII (18)

dantes

dantes 1

09.07.2016, 06:23

Bune!

Criss

Criss 1

09.07.2016, 06:36

Foarte bune!

Ksenya

Ksenya 1

09.07.2016, 09:39

bune-bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!