Chiftelute de dovlecei cu branza telemea

de claudiaO in Mancaruri de legume, 23 Iun 2014 | 2801 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei
  • 1 legatura mare de marar
  • 1 legatura mare de ptrunjel
  • 3 oua
  • 5 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita delikat
  • 4-5 catei de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • 100 gr branza telemea mai tare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei cu branza telemea:

Dovleceii ii spalam si ii dam pe razatoare cu ochiuri mari. Presaram peste ei putina sare si ii lasam vreo 15 minute; ii stoacem bine si ii punem intr-un castron. Adaugam verdeata, usturoiul pisat, sare, piper, delikat, branza si la final faina si amestecam bine sa se omogenizeze.

Punem ulei intr-o tigaie la incins si asezam cu o lingura gramajoare din compozitie pe care le aplatizam. Prajim pe ambele parti.

Sunt bune si calde si reci alaturi de o salata de rosii.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca le doriti dulci, puteti renunta la telemea si verdetuir+ usturoi, adaugand ceva zahar si esenta de vanie si rom.

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute de dovlecei cu branza telemea-0
Chiftelute de dovlecei cu branza telemea-1
Chiftelute de dovlecei cu branza telemea-2
Chiftelute de dovlecei cu branza telemea-3

COMENTARII (10)

Valclaudia 1

23.06.2014, 21:42

laura_n 1

24.06.2014, 10:55

imi plac de mor!

MotanLaOale 1

25.06.2014, 00:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41