Chiftelute de dovlecei cu orez

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2016 | 4659 vizualizari

 

Dovlecei sunt minunati in aceasta perioada ,si cand ajung in gradina si ii vad cat sunt de frumosi si cruzi incerc tot felul de combinatii. De data asta am incercat chiftele de dovlecei cu orez coapte la cuptorul din curte .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei (500-600gr)
  • 2 morcovi proaspeti
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 3 cartofi
  • jumate ardei rosu
  • frunze de busuioc
  • frunze de patrunjel si telina
  • 2 oua
  • 100 gr pesmet
  • 1 cana orez
  • sare
  • 1 lingurita pudra ghimbir
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei cu orez:

Orezul il fierbem in 3 cani apa si sare, se masoara cu aceiasi cana . Il lasam sa se raceasca .

Dovlecei ii razuim pe razatoarea mare si presaram putina sare pe ei . Dupa 10 minute ii stoarcem de apa lasata foarte bine . 

Razuim si restul legumelor si le amestecam cu dovlecei.

Amestecam totul cu ouale , pudra de ghimbir, pesmetul , frunzele maruntite , usturoiul pisat si orezul fiert si racit.

Pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt . Forman chiftlele si punem la cuptorul incins la 180-200 grade pana prind o culoarea frumoasa(20-30 minute).

Serviti cu sos de iaurt cu usturoi, sos de rosii sau  maioneza daca va place .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rahela Velicu 1

04.08.2016, 11:21

elucubratiiculinare 1

05.08.2016, 09:20

ce bunatati

miki_a 1

17.08.2016, 16:59

Interesanta reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Medalion de pui