Chiftelute de dovlecei cu porumb SunFood

de Criss in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2015 | 5560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -1 dovlecel mediu
  • -2 cartofi
  • -80 g telemea
  • -4 linguri porumb dulce Sunfood
  • -1 ou
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura pesmet
  • -1 catel de usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -cateva frunzulite de patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei cu porumb SunFood:

Dovlecelul se curata de coaja, se indeparteaza miezul cu seminte, apoi se rade pe razatoarea mare. Se presara sare peste ei si se lasa sa stea 10 minute, timp in care vor lasa destul de multa apa. Apoi se storc.

Cartofii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mica si se storc si acestia. Intr-un bol se pun dovleceii, cartofii, se adauga porumbul, telemeaua rasa, usturoiul pisat, piperul, oul, faina, pesmetul si patrunjelul. Se amesteca cu o lingura sau cu mana si se formeaza chiftelute care se prajesc in baie de ulei.

Se scot pe hartie de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei. Se servesc cu sos tzatziki. De regula la dovlecei se prepara un sos de usturoi, dar cum noi nu prea suntem prieteni cu usturoiul, am preferat sa fac un sos tzatziki, la care am adaugat doar foarte putin usturoi pentru aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu porumb SunFood" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Criss 1

29.06.2015, 19:09

Catalina L 1

30.06.2015, 08:03

foarte frumoase

Criss 1

30.06.2015, 13:29

Multumesc mult.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute puisori