Chiftelute de dovlecei la cuptor

de DulciuriSiNuNumai in Aperitive / Garnituri, 18 Oct 2012 | 163476 vizualizari

 

Va recomand aceste chiftelute deoarece se prepara rapid si sunt mult mai sanatoase decat cele prajite, asta fara a afecta gustul final.

 

INGREDIENTE

  • -3 dovlecei
  • -2 oua
  • -200 g cascaval
  • -250 g telemea de oaie
  • -3 catei usturoi
  • -pesmet
  • -faina
  • -marar
  • -sare,
  • piper,
  • boia dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei la cuptor:

Se spala dovleceii, se curata de coaja si se dau pe razatoare: jumatate pe partea mare si jumatate pe cea mica. Se sareaza dovleceii si se lasa 15 minute pana ce acestia vor elimina apa.

Intre timp se da pe razatoarea mica cascavalul si branza. Se storc bine dovleceii si se amesteca intr-un bol impreuna cu branza, cascavalul, ouale, mararul tocat marunt si usturoiul pisat.  Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce.(eu nu am mai adaugat sare deoarece telemeaua a fost foarte sarata) Se amesteca toate ingredientele si se adauga 2-3 linguri de faina astfel incat sa obtinem un amestec omogen bine legat.

Se formeaza chiftelute care se dau prin pesmet si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.

Se pot servi ca atare sau cu mujdei, sos de rosii. Eu am facut tzatziki.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute de dovlecei la cuptor 182836
retete culinare - Chiftelute de dovlecei la cuptor 182837
retete culinare - Chiftelute de dovlecei la cuptor 182838
retete culinare - Chiftelute de dovlecei la cuptor 182839
retete culinare - Chiftelute de dovlecei la cuptor 182840

COMENTARII (30)

iri_iri 1

19.12.2013, 07:39

Khristiana 1

11.06.2014, 19:37

Am facut chiftelute de dovlecei la cuptor, sunt mai bune ca cele prajite!

ilinca_rox 1

11.07.2014, 19:20

Trebuie sa incerc si eu pentru ca arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D