Aperitiv chiftelute de dovlecei la cuptor

de DulciuriSiNuNumai in Aperitive / Garnituri, 18 Oct 2012 | 253312 vizualizari

 

Va recomand aceste chiftelute deoarece se prepara rapid si sunt mult mai sanatoase decat cele prajite, asta fara a afecta gustul final.

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 2 oua
  • 200 g cascaval
  • 250 g telemea de oaie
  • 3 catei usturoi
  • pesmet
  • 2-3 linguri faina
  • o legatura marar
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftelute de dovlecei la cuptor:

Se spala dovleceii, se curata de coaja si se dau pe razatoare: jumatate pe partea mare si jumatate pe cea mica. Se sareaza si se lasa 15 minute pana ce acestia vor elimina apa.

Intre timp se da pe razatoarea mica cascavalul si branza. Se storc bine dovleceii si se amesteca intr-un bol impreuna cu branza, cascavalul, ouale, mararul tocat marunt si usturoiul pisat.  Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce (eu nu am mai adaugat sare deoarece telemeaua a fost foarte sarata). Se amesteca toate ingredientele si se adauga 2-3 linguri de faina astfel incat sa obtinem un amestec omogen bine legat.

Se formeaza chiftelute care se dau prin pesmet si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.

Se pot servi ca atare sau cu mujdei, sos de rosii. Eu am facut tzatziki.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftelute de dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

iry-gabriela 1

19.12.2013, 07:39

Khristiana 1

11.06.2014, 19:37

Am facut chiftelute de dovlecei la cuptor, sunt mai bune ca cele prajite!

ilinca_rox 1

11.07.2014, 19:20

Trebuie sa incerc si eu pentru ca arata foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluţi cu brânză