Chifteluţe de ficat

de madi_marin in Ficat, 6 Apr 2013 | 4020 vizualizari

 

E prima oara când pregătesc aceste chifteluţe. Aveam nişte ficat de porc şi nu eram prea convinsă cum să îl pregătesc. Am căutat pe internet nişte reţete şi aşa au luat naştere chifteluţele pane pe care vi le prezint. Sunt foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de porc (sau pui)
  • 1 ceapă (sau ceapă verde mai multe fire)
  • 3 căţei de usturoi (sau usturoi verde)
  • 3 felii de pâine neagră
  • verdeaţă proaspătă
  • 2 ouă
  • 1 lingură cu făină (sau două dacă e nevoie)
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru pane:
  • 2 - 3 ouă
  • făină
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe de ficat:

Se taie ficatul în bucăţi mai mici, se spală şi se pun la fiert.

Când sunt gata fierte se scot din zeama în care au fiert, se pun  în robot împreună cu pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă bine, usturoiul şi ceapa tăiate, ouăle, făina,verdeaţa , sare şi piper. Se toacă totul până ce se obţine o compoziţie nu foarte cremoasă.

Se formează cu mâna udă chifteluţe care se dau prin făină, apoi printr-un amestec de clătite obţinut din ouăle bătute cu un praf de sare, amestecate cu făină şi cu puţină apă rece. Se pun la prăjit în tigaia grill cu ulei….nu mult….incins.

Sunt bune şi calde şi reci cu garnitură şi salată la alegere.

Poftă bună!

 

COMENTARII (22)

deyutzky 1

07.04.2013, 11:48

mmm buuune

marianascarlat 1

07.04.2013, 14:02

diaconta 1

07.04.2013, 20:28

arata atat de bine mancarea ta ca as manca si de nu-mi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04