Chiftelute de ghebe (de post)

de Alina26 in Mancaruri de post, 27 Noi 2014 | 35094 vizualizari

 

Daca aveti ghebe la congelator sau la sare si nu mai stiti ce sa mai gatiti cu ele...m-am gandit sa va prezint aceasta reteta de post .Nu stiu daca cineva a incercat sa faca....dar mie imi plac la nebunie. ..crocante si aurii.De obicei le faceam cu oua....dar neavnd oua, si deja am dezghetat ghebele, a trebuit sa le fac....au iesit foarte gustoase.Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ghebe decongelate si stoarse
  • 8 cartofi medii
  • sare
  • piper
  • 4-5 fire de patrunjel
  • 4-5 catei de usturoi
  • marar uscat
  • 4-5 linguri de faina alba
  • ulei pentru prăjit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de ghebe (de post):

Ghebele decongelare le stoarce bine si le dam pe robot sau mașină de tocat.

Curatam, spalam si dam pe robot si cartofii.Sau pe razatoarea mare.

Punem toate ingredientele intr-un bol, pisam usturoiul, potrim de de sare si piper si amestecam bine.

Punem ulei la încins dupa care facem piftelutele si lasam sa se prajeasca bine pe ambele părți, la foc potrivit pana devin aurii.Le scoate pe servetele.

Serviti calde sau reci cu mustar.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Daca vreti sa puneti si oua, va trebui sa adaugati si faina.

2

Puteti inlocui faina cu malai sau pesmet.

3

Se pot folosi si alt tip de ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de ghebe (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

28.11.2014, 15:25

Tare bune!

Alina26 1

01.12.2014, 22:04

Va mulțumesc pentru aprecieri! !!!! ♡,

rodicaspring 1

04.12.2021, 14:03

nu se desfac färä ou?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de ciuperci