Chiftelute de ghebe (de post)

de Alina26 in Mancaruri de post, 27 Noi 2014 | 11098 vizualizari

 

Daca aveti ghebe la congelator sau la sare si nu mai stiti ce sa mai gatiti cu ele...m-am gandit sa va prezint aceasta reteta de post .Nu stiu daca cineva a incercat sa faca....dar mie imi plac la nebunie. ..crocante si aurii.De obicei le faceam cu oua....dar neavnd oua, si deja am dezghetat ghebele, a trebuit sa le fac....au iesit foarte gustoase.Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ghebe decongelate si stoarse
  • 8 cartofi medii
  • sare
  • piper
  • 4-5 fire de patrunjel
  • 4-5 catei de usturoi
  • marar uscat
  • 4-5 linguri de faina alba
  • ulei pentru prăjit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de ghebe (de post):

Ghebele decongelare le stoarce bine si le dam pe robot sau mașină de tocat.

Curatam, spalam si dam pe robot si cartofii.Sau pe razatoarea mare.

Punem toate ingredientele intr-un bol, pisam usturoiul, potrim de de sare si piper si amestecam bine.

Punem ulei la încins dupa care facem piftelutele si lasam sa se prajeasca bine pe ambele părți, la foc potrivit pana devin aurii.Le scoate pe servetele.

Serviti calde sau reci cu mustar.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Daca vreti sa puneti si oua, va trebui sa adaugati si faina.

2

Puteti inlocui faina cu malai sau pesmet.

3

Se pot folosi si alt tip de ciuperci.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute de ghebe (de post) 353952
retete culinare - Chiftelute de ghebe (de post) 353953
retete culinare - Chiftelute de ghebe (de post) 353954
retete culinare - Chiftelute de ghebe (de post) 353955
retete culinare - Chiftelute de ghebe (de post) 353956
retete culinare - Chiftelute de ghebe (de post) 353957
retete culinare - Chiftelute de ghebe (de post) 353958
retete culinare - Chiftelute de ghebe (de post) 353959

COMENTARII (14)

Valclaudia 1

28.11.2014, 06:37

mirela0911 1

28.11.2014, 15:25

Tare bune!

Alina26 1

01.12.2014, 22:04

Va mulțumesc pentru aprecieri! !!!! ♡,

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29