Chiftelute de orez

de Oana in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2010 | 28845 vizualizari

 

Se pot manca atat calde, alaturi de o salata sau diferite sosuri, dar si reci, ca si gustare. Sunt foarte usor de realizat si au avut un succes imens, cel putin Vlad a mancat jumatate din ele :)

 

INGREDIENTE

  • o punguta de 125 g de orez bob cu bob
  • un ou
  • 50 g unt
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri cu varf cu smantana
  • 3 linguri cu varf cascaval ras
  • o legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de orez:

Orezul se fierbe conform instructiunilor, in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurge, se desface din punguta si se lasa la racit. Mie mi-a ramas o punguta de orez fiert de ieri si a mers treaba mai repede :) Eu am avut orez Thai, merge foarte bine si Uncle Bens in pungute individuale.

Pesmetul se amesteca cu smantana cu o furculita pana se umfla putin, apoi se amesteca imediat in orez. Untul moale se freaca cu oul intreg pana devine pufos si se amesteca si el in orez. Se adauga patrunjelul verde spalat si tocat fin, cascavalul, sare si piper dupa gust.

Cu mainile ude se formeaza chiftelutele si se prajesc in mult ulei incins bine, la foc mediu. Se intorc usor pe toate partile cu o spumiera. Cand au devenit aurii se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.

 

TIPS-URI

1

Pesmetul se umfla mult, daca nu il puneti imediat in orez se va intari foarte tare.

2

In loc de patrunjel puteti folosi coriandru proaspat, daca va place aroma.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute de orez 18576
retete culinare - Chiftelute de orez 18577
retete culinare - Chiftelute de orez 18578
retete culinare - Chiftelute de orez 18579
retete culinare - Chiftelute de orez 18580
retete culinare - Chiftelute de orez 18581

COMENTARII (26)

Oana 1

12.03.2013, 20:21

Nu am incercat la cuptor...banuiesc ca ar merge, dar nu cred ca isi vor pastra forma rotunda...

babi5 1

19.05.2013, 21:05

Nu poate sa fie raele pentru mine este ceva inedit

iri_iri 1

09.12.2015, 20:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S