Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker

de merisor in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2014 | 2410 vizualizari

 

Azi am facut chiftelute si in timp ce mestecam carnea mi-am adus aminte de renumitele chiftelute in aluat de bere pe care le-au incercat mai multi bucatarasi, printre care si eu, dupa reteta Gabytzei.
Si m-am gandit sa le incerc la multicooker.
Nu am avut bere, dar am folosit apa minerala si tare bune au iesit.
Vi le recomand, cu drag!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 ml apa minerala
  • 400 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 1 pachet garant pentru aluaturi dospite(amestec de praf de copt si drojdie)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

Pentru chiftelute:

  • 750 gr carne tocata amestec(500 gr piept de pui + 250 gr porc)
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 capatana usturoi
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker:

Pregatim intai aluatul.

Pe pachetul de garant pentru aluaturi dospite se recomanda a se folosi continutul la 375 gr faina, dar eu am pus 400 gr.

Amestecam intr-un bol faina cu garantul.

Intr-un pahar punem sarea cu zaharul si turnam apa minerala.

Amestecam bine pana aproape se topesc ingredientele si incepem sa turnam treptat apa peste faina, formand aluatul. La final adaugam uleiul si incepem sa framantam.

Lasam aluatul sa se odihneasca pana cand preparam compozitia pentru chiftele.

Trecem ceapa si usturoiul, curatate, prin masina de tocat si le amestecam cu carnea tocata.

Cartofii curatati si spalati, ii trecem separat prin masina de tocat, ii stoarcem bine si ii adaugam la amestecul de carne.

Asezonam cu sare si condimente, adaugam cele doua oua si patrunjel verde tocat si omogenizam bine amestecul.

Impartim aluatul care deja si-a dublat volumul in cateva minute, in opt parti, pe care le intindem in forma rotunda pe masa de lucru.

Punem la mijlocul aluatului cate o lingura cu varf de compozitie pentru chiftelute si formam niste mingiute aproape de dimensiunea celei de tenis pe care le asezam in vasul multicookerului uns cu putin ulei.

Asezam vasul in aparat, pe care il conectam la sursa de curent si setam programul BAKE pentru 45 de minute la 180 de grade.

Apasam butonul START si asteptam expirarea timpului.

Cu 10 minute inainte de expirarea timpului, am intors chiftelutele pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos.

Dupa expirarea timpului, am mai lasat chiftelutele in aparat 10 minute pe modul KEEP WARM, pentru a se desavarsi coacerea aluatului.

Au iesit tare gustoase, iar aluatul este putin crocant si sfaramicios de la acel garant.

Spor si pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Garantul pentru aluaturi dospite poate fi inlocuit cu drojdie, ca la orice aluat de paine.

2

Pentru a ne asigura ca aluatul este bine preparat si in interior, inainte de deconectarea aparatului de la sursa de curent, rupem o chifteluta si incercam aluatul.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker 338709
retete culinare - Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker 338710
retete culinare - Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker 338711
retete culinare - Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker 338712
retete culinare - Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker 338713
retete culinare - Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker 338714
retete culinare - Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker 338715
retete culinare - Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker 338716
retete culinare - Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker 338717
retete culinare - Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker 338718
retete culinare - Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker 338719

COMENTARII (40)

Krystyan Trendy 1

27.12.2014, 17:36

grozave

-Licurici- 1

22.06.2015, 16:57

ce-mi place!

Bya Ralu 1

11.01.2016, 04:59

ce reteta faina,o sa o fac si eu la cuc )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21