Chiftelute de somon afumat in sos de smantana

de Rux in Somon, 25 Sep 2015 | 2231 vizualizari

 

Ai incercat vreodata senzatia cand ai avut ceva bun de tot in farfurie, ca inca ai mai vrea sa mananci, pentru ca e minunat de bun. mmmmmmmmm... si ca ti-ar mai trebui un stomac, pentru ca-n cel pe care-l ai nu mai incape nimic? :)))))
Nu stiu cum e la voi dar la mine inspiratia vine cu ideea si intotdeauna si cu gustul la pachet! :)))))))))
Am stiut exact ce gust trebuie sa aiba acest preparat magnific!

Este o reteta extraordinara, una care apare o data la 100 de ani, asa ca repede cu ea la catastif...glumesc....si nu prea :))))))))....sosul de smantana se impleteste perfect cu gustul usor afumat al chiftelutelor de somon si cu garnitura de spanac....yumyyyyyyy.....pur si simplu...irezistibil! Nu stiu zau asa daca le-am laudat destul ! :))))))))))

 

INGREDIENTE

Chiftelute:
  • o bucata mare de somon afumat( vezi foto)
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • un praf de turmeric
  • 1 ou
  • 1 lingura de pesmet
  • 1 lingura de mustar
  • 3 linguri bere
  • o canita de bere( pentru inmuierea mainilor)
  • 3 linguri pline de ulei pentru uns tava
Sos alb cu smantana:
  • 1 ceapa mare
  • 200 ml lapte
  • 200 gr smantana
  • 40 gr unt
  • 3 linguri ulei( de palmier am pus eu)
  • 2 linguri rase de amidon
  • sare dupa gust
  • 2 galbenusuri
  • piper
Garnitura de spanac:
  • o punguta mica de spanac congelat( cel rondele)
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie mica
  • sare dupa gust
  • 5 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de somon afumat in sos de smantana:

Preparam intai chiftelutele:

Tocam la robot somonul, il amestecam cu ceapa razuita sau tocata cum doriti, cu usturoiul zdrobit, cu oul, turmericul, amidonul, pesmetul, berea(cele 3 linguri), piperul si formam pasta din care modelam chiftelutele. Atentie: nu punem sare deoarece somonul afumat este deja sarat.

Cu mainile inmuiate in bere le modelam si le asezam in tava unsa bine cu ulei.

Coacem  chiftelutele 20 de minute la 200 de grade, sau pana se rumenesc frumos, cu atentie sa nu le ardem.

Intre timp ne ocupam de sos:

Ceapa tocata presarata cu putina sare  o inabusim usor in ulei, o lasam 2 minute apoi adaugam untul bucati si o tinem la foc mic pana aproape se topeste.

Smantana o amestecam cu galbenusurile, amidonul si laptele si turnam amestecul peste ceapa in tigaie. Mai ramane sa potrivim gustul de sare si piper....si sa mai lasam putin pe foc sa se ingroase.

Scoatem chiftelutele si le transferam peste sos in tigaie si mai lasam totul pe foc putin cat sa se imprieteneasca gusturile.

Garnitura de spanac:

In tigaie se pune uleiul, in el usturoiul zdrobit, apoi spanacul si se stinge totul cu o cana de apa. Se lasa pe foc pana se inmoaie bine si apoi se potriveste de sare si piper. Se adauga si zeama de lamaie si este gata.

Sa aveti pofta!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute de somon afumat in sos de smantana 402520
retete culinare - Chiftelute de somon afumat in sos de smantana 402521
retete culinare - Chiftelute de somon afumat in sos de smantana 402522
retete culinare - Chiftelute de somon afumat in sos de smantana 402523
retete culinare - Chiftelute de somon afumat in sos de smantana 402524
retete culinare - Chiftelute de somon afumat in sos de smantana 402525
retete culinare - Chiftelute de somon afumat in sos de smantana 402526
retete culinare - Chiftelute de somon afumat in sos de smantana 402527
retete culinare - Chiftelute de somon afumat in sos de smantana 402528
retete culinare - Chiftelute de somon afumat in sos de smantana 402556

COMENTARII (40)

Rux 1

27.09.2015, 23:06

Mirelusa...chiar dementiale...te imbratisez! Multumesc!

Gicuta69 1

28.09.2015, 14:42

Arata super!

Rux 1

28.09.2015, 18:30

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55