Chiftelute de vitel la cuptor in marinada cu bulgur

de rivka in Vita, 15 Aug 2010 | 3013 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru chiftelute:

  • 500 grame carne tocata de vitel
  • 2 lingurite praf de usturoi
  • 1 lingurita pasta de ardei iuti=sambal
  •  1 lingurita plina varf condimente amestec de ierburi italiene
  •  sare
  • 1 ceascuta pesmet
  • 2 oua
  • hartie de copt

 pentru marinada:

  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 1 ardei mic rosu
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingurita piper 4 anotimpuri
  • 2 conserve mici pasta tomate
  • apa

garnitura(pt 2 portii):

  • 2 cesti mari de bulgur
  • patrunjel verde pt ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de vitel la cuptor in marinada cu bulgur:

Se amesteca carnea tocata cu praful de usturoi, condimentele italiene, pasta de ardei iuti, sare, pesmet si 2 oua.Se fac chiftelutele cu mainile umede curate si se pun pe hartie de copt in tava de cuptor.Se da tava la cuptorul incalzit la cca 240 grade cca 15 minute. Se prepara marinada:se toaca ceapa si ardeiul  si catelul de usturoi.Se calesc impreuna la foc mic amestecandu-se pana se inmoaie.Se adauga pasta de rosii si apa si se lasa la foc mic sub capac aproximativ 7 minute. Se adauga in sos jumatate din cantitatea de chiftelute si 1 lingurita de piper 4 anotimpuri se se mai lasa impreuna sa fiarba la foc mic cca 5 minute.Se opreste focul si se lasa putin sa se odihneasca. Bulgurul se pune intr-un castron in apa rece cca 30 minute.Apoi se scurge de apa cu ajutorul unei site. La fiecare portie se serveste pe farfurie o portie de bulgur si deasupra cu ajutorul unui polonic se pun chiftelutele cu sos.

 

COMENTARII (14)

Sylvia 1

16.08.2010, 17:37

Bestial arata

mihaelar63 1

18.08.2010, 21:50

foarte interesant ,bulgurul , merge la favorite

ionix 1

19.08.2010, 12:58

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55