Chiftelute "Delikates"

de anisoara in Mancaruri cu carne, 2 Iun 2010 | 4785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cite 0.5 kg de carne tocata din vita si porc
  • 100 gr de pesmet
  • 80 ml de lapte
  • 2 oua
  • putina sare
  • piper negru macinat
  • 2 linguri de verdeata tocata
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute "Delikates":

Carnea tocata se toarna intr-un vas mai mare .
Painea uscata se pune la inmuiat in lapte si dupa ce este inmuiata se adauga cu tot cu lapte peste carnea tocata . Se toarna sarea si condimentele – piperul si verdeata . Se adauga ouale amestecate in prealabil cu o furculita .

Toata compozitia se amesteca bine si incepem sa batem foarte bine si foarte mult cu palmele in compozitia de carne tocata, pina obtinem o masa uniforma.
In timpul cind batem bine compozitia de carne, mainele le ungem, din cind in cind, cu ulei.

Vasul cu carnea tocata il lasam sa se odihneasca cca 30 minute in frigider.
Dupa aceia rupem cite o bucata cam de 50 gr , atent, din compozitia de carne tocata si formam niste bilute- chiftelute mici

Toate chiftelutele formate le aranjam pe un fund de lemn sau de plastic , uns cu ulei, si le lasam , undeva 30 minute.

Intre timp incalzim cuptorul pina la temperatura de 200 C.

Rasturnam toate chiftelutele odata pe o tava incalzita in cuptor si le coacem in cuptor 15 minute, le scoatem din cuptor.
Se servesc la masa cu fasole prajita si cu ardei murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute "Delikates"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

nadina73 1

03.06.2010, 16:42

am incercat dar nu pot sa trag niciuna de pe platousuper bine arata felicitari 5 furcu

janet 1

04.06.2010, 08:56

Arata super!Rumenite tare frumos!

anisoara 1

04.06.2010, 15:09

Scuzati-ma ca NU sunt mereu cu voi Multumesc pt furculite pt apreciere , , Sper sa am timp s sa va bucur cu mai recete gustoase si interesante. Va cuprind si va
Cu drag Anisoara

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu lasagna si carne