Chiftelute din carne

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 21 Apr 2010 | 2225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 1 kg carne(fleica de porc si vita)
  • - 2-3 buc ceapa
  • - 5 - 6 catei usturoi
  • - 3 oua
  • - 1 legatura marar
  • - 1 legatura patrunjel
  • - 150 g faina
  • - 1 chifla sau 3 felii de paine
  • - apa minerala
  • - ulei de palmier
  • - lapte
  • - sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din carne:

Se spala, se lasa la scurs si apoi se toaca carnea. Odata cu carnea se toaca si ceapa, mararul si patrunjelul. Se adauga usturoiul zdrobit, ouale, painea inmuiata in lapte, putina apa minerala si apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca bine. Se ia din compozitia cat pentru o chifteluta (eu le fac rotunde) si se modeleaza. Se dau prin faina.

Intr-un ceaun se pune ulei (cat sa acopere chiftelele) la incins si se prajesc pe rand. Cand sunt gata rumenite, se scot cu o spumiera si se aseaza pe o hartie de prosop. Se servesc reci sau calde alaturi de o garnitura. Eu am facut garnitura de cartofi taranesti.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute din carne-0
Chiftelute din carne-1
Chiftelute din carne-2
Chiftelute din carne-3
Chiftelute din carne-4

COMENTARII (5)

madi_marin

madi_marin 1

22.04.2010, 17:37

mama mama....si mie imi plac chiftelutele la nebunie.....

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

22.04.2010, 19:13

madi ma intreb daca este cineva caruia sa nu ii placa chiftelutele..................

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

22.04.2010, 22:43

nu cred ca este cineva, sau cine stie, dar noua ne plac fff mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!