Chiftelute din dovlecei.

de soryna1981 in Mancaruri de legume, 15 Iul 2011 | 18965 vizualizari

 

Sunt de ceva timp pe acest forum,dar nu am publicat niciodata pana acum vreo reteta proprie,mai mult m-am rezumat sa imi clatesc ochii prin preparatele voastre gustoase,dealtfel sa le si incerc multumind tuturor pentru ca sunt gustoase,precise si reusite.Si daca tot este anotimpul dovleceilor m-am gandit sa fac si eu chiftelute din dovlecel,mai ales ca ii plac mult sotului meu dar si mie.Asa ca sper sa va placa:)

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE:
  • 4 dovlecei potriviti
  • 5 oua intregi
  • 1/2 l-ita sare
  • 1/2 l-ita piper macinat
  • 3-4 catei usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel verde( cantitatea dupa preferinta fiecaruia)
  • 3 linguri faina alba
  • ulei pentru prajit(la aproximatia fiecaruia)
  • 1 cana cereale Fortza(doar la alegere)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din dovlecei.:

   Dovleceii se curata de coaja,se spala bine si se dau pe razatoarea mai mare,apoi ii punem pe o sita si presaram putina sare peste ei.Se pun la frigider aprox.30 min.Ii scoatem si ii stoarcem in maini accelerand scurgerea sucului  din dovlecei.

   Separat se bat ouale bine impreuna cu sarea,piperul,usturoiul ras pe razatoarea cea mai mica,patrunjelul verde tocat foarte marunt,batute bine si la sfarsit se pun cele 3 linguri faina(daca se considera ca nu este indeajunsa faina se mai pune dupa preferinta).In aceasta compozitie se pun si dovleceii rasi si storsi,se amesteca sa se incorporeze foarte bine.

   Intr-un vas sau tigaie se pune uleiul la incins foarte bine,se ia cu o lingura din compozitia dovleceilor(cum se face la galustile de gris pentru supa) si se pun gramajoare,se prajesc pe o parte si pe alta pana devin de culoarea aurie.Se scot pe un servet pentru absorbirea uleiului.

   Se servesc dupa preferinta.

                                                          POFTA BUNA !!!

TIPS-URI

1

Daca faceti primele gramajoare prajite si nu sunt legate si se imprastie la intoarcerea lor,mai puneti faina in compozitie.

2

Dupa prajirea lor le scoateti pe un servetel pentru a absorbi uleiul de pe chiftelute(altfel raman mai uleioase).

3

Daca se doreste pe langa chiftelute se pot face si dovlecei pane,dar trebuie sa taiati dovleceii feliute subtiri puse la fel cu putina sare la rece pentru scurgerea zeamei din ei si fiecare feliuta de dovlecel data prin compozitia de ou si prajiti pe ambele parti.

4

Cerealele se sfarama sa ramana bucatele micute si se amesteca cu restul continutului de ou.Nu este necesar sa folositi,dar daca doriti puteti pune decat la chiftelute nu si la dovlecel feliute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecei." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Lau 1

05.09.2011, 12:37

la multi ani

DIANA B 1

05.09.2011, 13:34

La multi ani !

soryna1981 1

19.09.2011, 11:40

Desii cu intarziere va mulumesc la toate pt urari.....si voua va doresc numai bine, sanatate....si spor la toate.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din dovlecei, vinete si ton