Chiftelute din dovlecei, vinete si ton

de deliciousflavours in Mancaruri de legume, 11 Oct 2011 | 4003 vizualizari

 

Mii de multumiri Laurei Adamache pentru aceste chiftelute deosebite!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 2 oua
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa verde
  • 2 felii paine inmuiate in lapte
  • patrunjel dupa gust
  • 50 gr cascaval ras
  • pesmet cat cuprinde+pesmet pt tavalit
  • sare
  • piper
  • 1 conserva ton in suc natural (160 gr)
  • unt topit/ulei  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din dovlecei, vinete si ton:

Curatam vinetele si dovleceii si ii taiem in cubulete mici. Le punem la fiert pe aburi pentru 6-7 minute si apoi le lasam sa se raceasca. Intre timp, punem la inmuiat in lapte 2 felii de paine, fara coaja, pentru 10 minute.

Punem intr-un blender cubuletele de vanata si dovlecel cu feliile de paine stoarse bine, tonul scurs bine, ouale, patrunjel dupa gust, cateii de usturoi curatati si pisati, cascavalul ras si ceapa.

Dupa ce am mixat totul punem compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si adaugam pesmet pana obtinem un aluat legat care poate fi modelat. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Formam chiftele mai maricele pe care le trecem prin pesmet si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Stropim chiftelele cu unt topit sau ulei. Le coacem aproximativ 30 minute in cuptorul preincalzit. Dupa primele 15 minute, intoarcem chiftelele pe cealalta parte, le mai stropim putin si le coacem pentru inca 15 minute.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute din dovlecei, vinete si ton-0
Chiftelute din dovlecei, vinete si ton-1
Chiftelute din dovlecei, vinete si ton-2
Chiftelute din dovlecei, vinete si ton-3

COMENTARII (9)

MIUTA

MIUTA 1

11.10.2011, 17:07

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

12.10.2011, 09:41

mmm ce bine arata,vreau si eu

deliciousflavours

deliciousflavours 1

12.10.2011, 13:33

mersi
gabytza draga, nu mai plange, mai bine vino sa te servesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01