Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)

de Lavinia in Mancaruri de post, 9 Apr 2014 | 2477 vizualizari

 

Un preparat satios ,delicios si foarte bine primit in perioada aceasta!Mi-a facut Rocsi aseara pofta:D

 

INGREDIENTE

Chiftele:

  • 400 g ghebe fierte si tocate
  • 1 morcov
  • 3 cartofi medii
  • 3-4 felii de franzela
  • 5 linguri faina
  • 2 cepe mici
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • marar tocat
  • ulei pentru prajit

Sos:

  • 3 cepe mici
  • 350 ml suc de rosii
  • 3 linguri de zahar
  • 2 cani de apa
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • frunze de usturoi verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post):

Am ras morcovul si cartofii pe razatoarea mica. Intr-un vas incapator am pus ghebele tocate,cartofii rasi si scursi bine de apa,morcovul ras,usturoiul pisat,ceapa tocata marunt si feliile de franzela inmuiate in apa. Am adaugat apoi sare,piper,marar tocat si faina si am amestecat bine pana s-a legat compozitia. Am lasat compozitia sa se odihneasca timp de 30 de minute. Intr-o tigaie am pus la incins cam 300 ml ulei. Cu mainile usor umezite am format chiftele potrivite pe care le-am prajit pe ambele parti la foc mediu pana s-au rumenit frumos. Am scos chiftelele pe servete absorbante si m-am ocupat de sos. Am oprit putin din uleiul in care am prajit chiftele.

Ceapa am taiat-o julien si am pus-o la calit cu un praf de sare si putin piper pana s-a inmuiat. Am adaugat sucul de rosii,apa ,foile de dafin si zaharul si am lasat sa fiarba impreuna cam 10-15 minute. Am scos foile de dafin si am dizolvat faina in putina apa. Am pus peste sos si faina si am amestecat bine.

Am mai lasat sosul sa fiarba amestecand din cand in cand aprox 15 minute. Am adaugat chiftelele si le-am lasat sa mai fiarba si ele impreuna cu sosul cateva minute. La final am mai potrivit gustul cu sare(doar daca este nevoie) si frunze de usturoi verde tocate marunt.

 

TIPS-URI

1

Mi-au iesit aprox 25 de chiftele potrivit de mari.

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)-0
Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)-1
Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)-2
Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)-3
Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)-4
Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)-5
Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)-6
Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)-7
Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)-8
Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)-9
Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)-10
Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)-11

COMENTARII (23)

 Lavinia

Lavinia 1

09.04.2014, 22:20

Multumeesc

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

13.04.2014, 14:26

cat de bine arata

 Lavinia

Lavinia 1

13.04.2014, 14:49

Gabi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!