Chifteluţe din linte roşie

de simonacallas in Mancaruri de legume, 12 Mai 2014 | 3366 vizualizari

 

Lintea, un aliment bogat în fibre şi antioxidanţi, e o alegere potrivită pentru un meniu uşor, săţios şi uşor exotic :) Faraonii o preferau în meniu, în grădinile suspendate ale Babilonului se cultiva linte, grecii antici o consumau în mod curent.

 

INGREDIENTE

  • 300 g linte roşie
  • 1 ceapă medie
  • 2 căţei usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 morcov potrivit
  • 50 g măsline negre fără sâmburi
  • 2 ouă
  • 3 linguri pesmet
  • 1 linguriţă rasă sare
  • 1/2 linguriţă piper
  • ulei pentru prăjit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe din linte roşie:

Am pus pe foc o oală cu 1 litru de apă şi, când a început să fiarbă, am vărsat lintea în oală, am mai ţinut pe foc 15 minute. Am răsturnat într-o strecurătoare şi am lăsat lintea să se scurgă bine. După ce s-a scurs, am pus-o într-un bol încăpător.

Ceapa, usturoiul, curăţate, împreună cu pătrunjelul, le-am pus în chopper (sau în robot) şi le-am mărunţit bine, apoi le-am adăugat în bol, lângă linte.

Morcovul spălat şi curăţat l-am dat pe răzătoarea mică, l-am adăugat în bolul cu ingrediente. Am pus şi măslinele, tăiate în bucăţi mai mici, apoi ouăle bătute, sare şi piper şi am amestecat. Am adăugat pesmetul şi am omogenizat. Pesmetul a atras lichidul din compoziţie, făcând-o să devină o pastă destul de uşor de modelat. Am luat din pastă cu lingura şi am format bile pe care le-am turtit şi le-am prăjit în puţin ulei încins, câte 1-2 minute pe fiecare parte.

 Am servit chifteluţele calde, cu salată de crudităţi. Sunt la fel de bune şi reci.

 

 

 

TIPS-URI

1

Boabele de linte se pot pasa; eu am preferat să le las întregi

2

Pentru varianta complet vegetariană (sau de post), ouăle pot fi înlocuite cu cartofi fierţi şi pasaţi ca pentru piure, pentru a lega compoziţia.

RETETA IN IMAGINI

Chifteluţe din linte roşie-0
Chifteluţe din linte roşie-1
Chifteluţe din linte roşie-2
Chifteluţe din linte roşie-3
Chifteluţe din linte roşie-4
Chifteluţe din linte roşie-5
Chifteluţe din linte roşie-6

COMENTARII (24)

alilianaa

alilianaa 1

15.05.2014, 21:30

tare bune..

simonacallas

simonacallas 1

15.05.2014, 21:52

Rux

Liliana

Lia_

Lia_ 1

18.06.2014, 15:45

le-am gatit chiar acum alaturi de salata ta din telina si morcov; foarte bune!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!