Chifteluţe din linte roşie

de simonacallas in Mancaruri de legume, 12 Mai 2014 | 13304 vizualizari

 

Lintea, un aliment bogat în fibre şi antioxidanţi, e o alegere potrivită pentru un meniu uşor, săţios şi uşor exotic :) Faraonii o preferau în meniu, în grădinile suspendate ale Babilonului se cultiva linte, grecii antici o consumau în mod curent.

 

INGREDIENTE

  • 300 g linte roşie
  • 1 ceapă medie
  • 2 căţei usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 morcov potrivit
  • 50 g măsline negre fără sâmburi
  • 2 ouă
  • 3 linguri pesmet
  • 1 linguriţă rasă sare
  • 1/2 linguriţă piper
  • ulei pentru prăjit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe din linte roşie:

Am pus pe foc o oală cu 1 litru de apă şi, când a început să fiarbă, am vărsat lintea în oală, am mai ţinut pe foc 15 minute. Am răsturnat într-o strecurătoare şi am lăsat lintea să se scurgă bine. După ce s-a scurs, am pus-o într-un bol încăpător.

Ceapa, usturoiul, curăţate, împreună cu pătrunjelul, le-am pus în chopper (sau în robot) şi le-am mărunţit bine, apoi le-am adăugat în bol, lângă linte.

Morcovul spălat şi curăţat l-am dat pe răzătoarea mică, l-am adăugat în bolul cu ingrediente. Am pus şi măslinele, tăiate în bucăţi mai mici, apoi ouăle bătute, sare şi piper şi am amestecat. Am adăugat pesmetul şi am omogenizat. Pesmetul a atras lichidul din compoziţie, făcând-o să devină o pastă destul de uşor de modelat. Am luat din pastă cu lingura şi am format bile pe care le-am turtit şi le-am prăjit în puţin ulei încins, câte 1-2 minute pe fiecare parte.

 Am servit chifteluţele calde, cu salată de crudităţi. Sunt la fel de bune şi reci.

 

 

TIPS-URI

1

Boabele de linte se pot pasa; eu am preferat să le las întregi

2

Pentru varianta complet vegetariană (sau de post), ouăle pot fi înlocuite cu cartofi fierţi şi pasaţi ca pentru piure, pentru a lega compoziţia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe din linte roşie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

alilianaa 1

15.05.2014, 21:30

tare bune..

simonacallas 1

15.05.2014, 21:52

Rux

Liliana

Lia_ 1

18.06.2014, 15:45

le-am gatit chiar acum alaturi de salata ta din telina si morcov; foarte bune!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din linte