Chiftelute din piept de pui

de lia maria in Pui, 4 Apr 2011 | 2210 vizualizari

 

O mancare delicioasa, usor de facut si foarte hranitoare.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne macinata din piept de pui
  • 2 cepe
  • 1 caciulie de usturoi
  • 2 oua
  • 4 felii de paine
  • Boia dulce de ardei
  • Piper
  • Sare
  • 100g pesmet
  • Ulei de palmier

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din piept de pui:

Feliile de paine le punem la inmuiat in apa rece pentru 5’. Curatam ceapa si usturoil, le tocam marunt. Scoatem feliile de paine muiate, le stoarcem foarte bine si le dam pe razatoare sau masina de carne/robot. Punem ingredientele intr-un bol, adaugam ouale , condimentam si omogenizam totul foarte bine. Intre timp pornim friteuza, sau puneti uleiul intr-o cratita la incins.

Cu o lingura luam din amestec, cu ajutorul palmelor formam cate o bila, le dam prin pesmet, le aplatizam/sau nu putin, si le punem la prajit. In friteuza nu e nevoie sa le intoarcem, ele se vor rumeni uniform, dar daca le prajiti in tigaie, va trebui sa le intoarceti, pe ambele parti.

Gata prajite, le scoatem pe un servet absorbant.

Se pot servi atat calde cat si reci, ca aperitiv sau fel principal.

Eu le-am servit ca fel principal, cu piure de cartofi si gogosari in otet.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute din piept de pui-0
Chiftelute din piept de pui-1
Chiftelute din piept de pui-2
Chiftelute din piept de pui-3
Chiftelute din piept de pui-4
Chiftelute din piept de pui-5
Chiftelute din piept de pui-6
Chiftelute din piept de pui-7

COMENTARII (22)

aziz 1

05.04.2011, 12:40

absolut delicios

deyutzky 1

05.04.2011, 23:00

mamaieelena 1

05.04.2011, 23:47

frumos prezentat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20