Chiftelute din sfecla rosie cu Feta si porumb

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2010 | 3096 vizualizari

 

Am facut aceasta reteta intrucat stiu ca sfecla rosie este foarta buna pentru sanatate insa gustul ei prea puternic de radacina de pamant nu imi placea asa simplu si am incercat sa gasesc o cale de a o manca cu gustul schimbat si asa mi-a placut.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 sfecla rosie,
  • 1 canuta de faina,
  • 1 ou,
  • 5 linguri pesmet,
  • sare,
  • 1/2 ceapa rosie,
  • 1 graunte usturoi,
  • boabe de porumb fiert dulce,
  •  o bucatica de branza Feta.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din sfecla rosie cu Feta si porumb:

Se fierbe sfecla rosie curatata de coaja si taiata cubulete.Separat calim ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul feliute si apoi adaugam si cubuletele de sfecla rosie fiarta si mai lasam putin pe foc amestecand.Luam acest amestec si il pasam in blender.Apoi adaugam faina, un praf de sare si un ou batut. Amestecam bine si cu mainele umezite cu apa formam chiftelute.Incingem cuptorul si pregatim o tava mare cu hartie de copt pe ea.Chiftelutele formate le tavalim prin pesmet si apoi le asezam frumos pe tava pe hartia de copt.Le lasam la cuptor pana se rumenesc pe o parte si le intoarcem si pe cealalta.Le scoatem cand sunt gata si le servim fie asa simple fie sectionate pe jumatate si umplute cu branza feta si cate un bob de porumb.

Celalata jumatate se poate coace in cuptor si se poate face salata cu sos de otet si boabe de porumb si patrunjel deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute din sfecla rosie cu Feta si porumb 20619
retete culinare - Chiftelute din sfecla rosie cu Feta si porumb 20620
retete culinare - Chiftelute din sfecla rosie cu Feta si porumb 20621
retete culinare - Chiftelute din sfecla rosie cu Feta si porumb 20622

COMENTARII (4)

epurasha2bb 1

06.03.2010, 09:20

mersi Teo!

mihaelar63 1

07.03.2010, 00:24

foarte ingenios

epurasha2bb 1

07.03.2010, 19:35

Muktumesc mihaela63!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10