Chiftelute din sfecla rosie cu Feta si porumb

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2010 | 3149 vizualizari

 

Am facut aceasta reteta intrucat stiu ca sfecla rosie este foarta buna pentru sanatate insa gustul ei prea puternic de radacina de pamant nu imi placea asa simplu si am incercat sa gasesc o cale de a o manca cu gustul schimbat si asa mi-a placut.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 sfecla rosie,
  • 1 canuta de faina,
  • 1 ou,
  • 5 linguri pesmet,
  • sare,
  • 1/2 ceapa rosie,
  • 1 graunte usturoi,
  • boabe de porumb fiert dulce,
  •  o bucatica de branza Feta.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din sfecla rosie cu Feta si porumb:

Se fierbe sfecla rosie curatata de coaja si taiata cubulete.Separat calim ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul feliute si apoi adaugam si cubuletele de sfecla rosie fiarta si mai lasam putin pe foc amestecand.Luam acest amestec si il pasam in blender.Apoi adaugam faina, un praf de sare si un ou batut. Amestecam bine si cu mainele umezite cu apa formam chiftelute.Incingem cuptorul si pregatim o tava mare cu hartie de copt pe ea.Chiftelutele formate le tavalim prin pesmet si apoi le asezam frumos pe tava pe hartia de copt.Le lasam la cuptor pana se rumenesc pe o parte si le intoarcem si pe cealalta.Le scoatem cand sunt gata si le servim fie asa simple fie sectionate pe jumatate si umplute cu branza feta si cate un bob de porumb.
Celalata jumatate se poate coace in cuptor si se poate face salata cu sos de otet si boabe de porumb si patrunjel deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute din sfecla rosie cu Feta si porumb-0
Chiftelute din sfecla rosie cu Feta si porumb-1
Chiftelute din sfecla rosie cu Feta si porumb-2
Chiftelute din sfecla rosie cu Feta si porumb-3

COMENTARII (4)

epurasha2bb 1

06.03.2010, 09:20

mersi Teo!

mihaelar63 1

07.03.2010, 00:24

foarte ingenios

epurasha2bb 1

07.03.2010, 19:35

Muktumesc mihaela63!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04