Chiftelute din somon

de simona72 in Somon, 27 Mar 2015 | 1212 vizualizari

 

M-au tentat mult preparatele lui Laurici si ale lui Alex cu somon. Am reusit sa cumpar un somon proaspat, l-am curatat, filetat si am hotarat sa fac un bors de peste din cap, coada si sira spinarii, iar din o parte din el am facut si cateva chiftelute. Va las si voua reteta de chiftele, poate va tenteaza...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr file de peste fara oase si piele
  • o bucata de bagheta uscata
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita menta uscata
  • sucul de la 1/2 limeta
  • 2 linguri sos dulce-picant
  • 2 linguri ulei de masline aromatizat cu ardei iute
  • 2 albusuri
  • ulei de palmier pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din somon:

Taiem bucata de peste in cuburi si o tocam/maruntim in robotul de bucatarie. Bagheta, eu am avut o bagheta uitata afara care s-a uscat in 2 zile, se pune in apa calduta pentru 2-3 minute, pana se inmoaie. Se stoarce intre palme de apa asimilata si se pune in robot peste peste. Se marunteste impreuna cu pestele. Se rastoarna compozitia tocata intr-un castron, se adauga patrunjelul, ceapa si usturoiul tocate marunt, precum si restul ingredientelor, mai putin albusurile. Se amesteca bine toate ingredientele.

Se lasa sa se odihneasca compozitia 15 minute. Separat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga albusurile la compozitia de chiftele si se amesteca usor. Punem la incins o tigaie cu ulei de palmier, luam cu lingura din compozitia de chiftele, punem in uleiul incins, aplatizam putin cu dosul lingurii si prajim chiftelele pe ambele parti la foc mediu pana sunt rumene. Se scot pe servetele de hartie. Se servesc calde sau reci cu salata preferata,sosuri, cartofi prajiti, orez simplu...

Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

ar fi mers de minune si un ardei iute in compozitie, dar nu mi-am dat seama decat la final

2

compozitia va iesi una usor moale, se poate modela si intre palme, dar am preferat lingura pentru ca a mers treaba mai repede

3

se pot adauga in compozitie si legume: morcovi, dovlecei, radacinoase...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute din somon 373181
retete culinare - Chiftelute din somon 373182
retete culinare - Chiftelute din somon 373183
retete culinare - Chiftelute din somon 373184
retete culinare - Chiftelute din somon 373185
retete culinare - Chiftelute din somon 373186
retete culinare - Chiftelute din somon 373187
retete culinare - Chiftelute din somon 373188
retete culinare - Chiftelute din somon 373189
retete culinare - Chiftelute din somon 373190
retete culinare - Chiftelute din somon 373191
retete culinare - Chiftelute din somon 373192
retete culinare - Chiftelute din somon 373193

COMENTARII (22)

Catalina L 1

27.03.2015, 23:03

foarte bun

tarasmariana 1

28.03.2015, 08:23

Andra_Constantinescu 1

03.04.2015, 23:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D