Chiftelute in aluat

de Criss in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2013 | 1775 vizualizari

 

Febra chiftelutelor in aluat a cuprins intreaga blogosfera :D si nu puteam scapa nici eu si azi neavand chef de gatit ceva mai pretentios :D si in speranta ca ma scuteste Alex de un drum la McDonalds :D , le-am facut. Au iesit foarte bune insa la Mac tot a trebuit sa dam o fuga :D.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • 25 g drojdie sau 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei de masline

Pentru chiftelute

  • 500 g carne tocata amestec vita-porc
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 1 cartof
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat:

Drojdia se pune in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Se lasa sa dospeasca. Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare. Se toarna apa+laptele cu drojdia, se framanta, se adauga si uleiul de masline si se framanta un aluat ca de paine, care se lasa la dospit o ora, timp in care isi va dubla volumul.

Pentru chiftelute, se amesteca toate ingredientele si se formeaza 16 chiftelute. In mijlocul fiecarei chiftelute se pune un cubulet de cascaval. Fiecare chifteluta se inveleste in aluat si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu faina. Se ung cu galbenus de ou si se presara deasupre seminte (in, susan, chimen, etc.) Se coc chiftelutele 40-45 minute. Se servesc cu sos picant, ketchup si un pahar de bere.

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute in aluat-0
Chiftelute in aluat-1
Chiftelute in aluat-2
Chiftelute in aluat-3
Chiftelute in aluat-4
Chiftelute in aluat-5
Chiftelute in aluat-6
Chiftelute in aluat-7

COMENTARII (25)

Rocsi

Rocsi 1

06.02.2013, 12:08

Super super bune!

laura_n

laura_n 1

06.02.2013, 12:59

ce pufoase si apetisante sunt

babi5

babi5 1

07.02.2013, 07:59

Bun dam fugta si le preparam

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!