Chiftelute in aluat de bere by Gaby_d

de Merisor in Mancaruri cu carne, 12 Feb 2013 | 4432 vizualizari

 

Le-am vazut, mi-au placut, le-am executat.
Multumesc Gaby_d!
Aluatul l-am facut exact ca al Gabitei, dar am dublat cantitatile si tare mult mi-a placut, este un aluat foarte elastic pe care il poti modela foarte usor.
La chiftelute am folosit compozitia pe care o fac eu cel mai des.

 

INGREDIENTE

Aluat
  • 900 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 1 doza bere
  • 1 lingurita zahar
Pentru chiftelute:
  • 750g carne amestec, pui vita porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • condimente:piper, boia de ardei dulce, cimbru, oregano
  • 1 capatana usturoi
  • sare
25 gr unt pentru uns forma
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere by Gaby_d:

Pentru aluat am amestecat intai ingredientele lichide, apoi am adaugat drojdia, zaharul, sarea si treptat faina. 

A rezultat un aluat foarte elasti cu care mi-a placut sa ma joc :).

Carnea pentru chiftelute am amestecat-o, proportia fiind cam 1/3 din fiecare tip.

Am trecut prin robot ceapa si usturoiul si le-am adaugat la carne, apoi am trecut si morcovul impreuna cu cartoful, pe care le-am adaugat la carne stoarse foarte bine ca acestea lasa zeama multa.

Am asezonat cu condimentele si sarea si am format chiftelutele.

Aluatul l-am impartit in 18 parti cat de cat egale, pe care le-am intins sub forma rotunda, am pus chiftelutele la mijloc si am unit marginile.

Am uns forma cu unt, am asezat chiftelele una langa alta, punandu-le cu partea unde am unit marginile in jos si am dat la cuptor pentru 50 de minute la 175 grade. 

Pe parcurs am verificat deca in mijloc sunt coapte.

Noi am servit cu mustar sau ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere by Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Diverse... la gratar