Chiftelute in crusta de cartofi

de Merisor in Mancaruri cu carne, 28 Feb 2013 | 4216 vizualizari

 

Imi place ca putem combina cartofii in foarte multe moduri, asa ca am ales de data asta sa-i combin cu chiftelute.
Bun rezultat a iesit si multumita a fost familia! :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 600 gr carne tocata amestec vita + porc
  • 2 cepe 2 morcovi
  • 5-6 graunti de usturoi
  • 150 gr cascaval Delaco afumat
  • 2 oua
  • condimente: cimbru, busuioc, rozmarin, boia de ardei iute, piper
  • 30 ml ulei
  • marar
  • sare
  • apa pentru fiert cartofii
  • 10 gr pesmet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in crusta de cartofi:

Mai intai punem cartofii la fiert in coaja, cu apa cat sa-i acopere.

Tocam legumele si le punem la inabusit in ulei si putina apa, iar cand sunt patrunse adaugam carnea tocata, asezonam cu praf de cimbru, busuioc, sare, piper si lasam pe foc mestecand continuu pana cand este si carnea gata, apoi adaugam pustin suc de rosii, mai lasam cateva minute si ridicam de pe foc.

Rasturnam intr-o sita pentru a se scurge tot lichidul si dam la rece

Cartofii fierti si raciti ii curatam si-i punem intr-un bol unde ii strivim cu furculita.

Radem cascavalul, il amestecam cu cartofii, adaugam si un ou, sare si rozmarin si omogenizam.

Cand ce raceste compozitia de carne adaugam un ou, marar tocat marunt si amestecam.

Punem pe un platou pesmet  si incepem sa formam bulgari de cartofi pe care ii aplatizam, punem la mijloc cate o chifteluta si strangem marginile trecand mainile prin pesmet deoarece e cam lipicioasa compozitia de cartofi.

Le dam forma care ne convine, rotunda sau ovala, trecem prin pesmet pe toate partile presaram boia de ardei deasupra si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem pentru 30 de minute la 180 de grade.

Noi am servit cu ketchup si gogosari.

TIPS-URI

1

Se pot servi fie ca aperitiv fie alaturi de un sos.

2

Se pot trece inainte de a le baga la cuptor prin apa fiarta ca la gomboti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in crusta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de pui invelite in bacon.