Chiftelute in sos cu piure

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 4 Mai 2010 | 5450 vizualizari

 

super bune si gustoase,sotul meu nu prea la mananca asa simple dar cu sos da. In schimb copii vor fara sos doar cu piure

 

INGREDIENTE

  • carne de vita cu porc amestec 5oo g
  • 2 cartofi
  • usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 feliuta paine inmuiata in lapte
  • sare,piper
  • ulei pt prajit
  • pt sos:
  • 1 cutie pasta de tomate 4oo ml(sau bulion)
  • 2-3 linguri ulei de masline(eu asta il folosec)
  • 2 linguri de faina alba
  • 2-3 linguri otet de mere
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • foi de dafin3-buc
  • Piure:
  • cartofi 1,5 kg
  • 1/2 pachet de unt(noua ne place cu mai mult unt)
  • sare
  • 4-5 linguri de smantana
  • eventual lapte caldut(eu nu am mai pus)
  • marar verde tocat-optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos cu piure:

Se pregateste carne de chiftelute se amesteca bine toate apoi se formeaza chiftelute si se coc in ulei

Pt sosul de rosii:

Se pune ulei intr-o cratita apoi se pune faina si se caleste putin dupa care se pune  pasta de tomate si se amesteca bine pana se ingrosa  se pune sare ,piper ,otetul si foile de dafin se mai lasa sa dea 2 clocote

Se pun chiftelutele in sos si se lasa sa mai fiarba putin dupa care se stinge focul si se pune putin marar tocat daca va place

Cartofi se fierb curati de coaja in apa cu putina sare

Cand sant fierti se scurg de apa si se mixeaza bine sa se zdrobeasca bine cartofi apoi se pune untul si smantana si se mixeaza,daca e nevoie puneti si lapte caldut

Cand toate sant gata pregatite se aseaza pe platou si se servesc

pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos cu piure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

nadina73 1

05.05.2010, 10:27

si gustoase buni

epurasha2bb 1

06.05.2010, 10:44

mersi nadina , am inteles bine , as ama gandeam si eu ca se face, pupicei

nadina73 1

07.05.2010, 01:59

astept sa vad trandafiri tai mariana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi si carnati la cuptor