Chiftelute in sos de ceapa

de diaconta in Mancaruri cu carne, 21 Noi 2010 | 4295 vizualizari

 

Un aperitiv rece,la care eu am cam strambat din nas,dar s-a dovedit a fi foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata de porc
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri pesmet
  • 1 cartof
  • sare,piper,vegeta
  • verdeata
  • 1 ou
  • 5 buc ceapa rosie
  • 2 oua pentru maioneza
  • ulei
  • 3 linguri smantana
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de ceapa:

Din carne tocata,pesmet,cartof,ou,usturoi facem o compozitie de chiftele.Condimentam si adaugam verdeata.Facem bilute mici pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le punem in cuptorul fierbinte pana cand se rumenesc frumos.Cateva bucati le-am tavalit prin seminte de susan.

Ceapa rosie o taiem solzi,punem putina sare si o lasam la macerat pana a doua zi.

Din cele doua galbenusuri facem o maioneza.Adaugam zeama de lamaie si 3 linguri de smantana.

Ceapa macerata o stoarcem bine de zeama si o punem in maioneza,apoi rostogolim in acest sos si chiftelutele.

Eu nu prea mananc ceapa,dar dupa ce au stat la frigider au fost delicioase.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute in sos de ceapa 64706
retete culinare - Chiftelute in sos de ceapa 64707
retete culinare - Chiftelute in sos de ceapa 64708

COMENTARII (37)

mamaieelena 1

02.08.2012, 16:06

bune chiftele

diaconta 1

02.08.2012, 16:10

Mamaie cam bune da
noroc cu Mihaela ca uitasem de ele

Panacris 1

02.08.2012, 17:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59