Chiftelute in sos de ciuperci

de Bya Ralu in Mancaruri cu carne, 5 Dec 2014 | 922 vizualizari

 

Un sos excelent pentru chiftelute,sa il incercati!

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 1/2 tava carne porc si vita
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ceapa alba
  • 1 ou
  • 1 colt de paine inmuiat in lapte
  • patrunjel tocat marunt
  • sare/piper
  • boia
  • 2 oua
  • faina
  • ulei
  • Pentru sosul de ciuperci;
  • 1 ceapa
  • 1 cutie de ciuperci
  • 1 cutie de rosii cuburi
  • 2 catei de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • sare/piper/tarhon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de ciuperci:

Prepararea chiftelutelor:

Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional).

Cartoful se da pe razatoarea mare si se lasa cateva minute,dupa care se stoarce bine de zeama si se adauga peste carnea tocata.

Punem si coltul de paine inmuiat in lapte si stors bine si patrunjelul tocat marunt

Se amesteca bine toate ingredientele dupa care se lasa 30 minute sa se odihneasca.

Se umezesc palmele se formeaza bilute,se trec prin faina si prin ouale batute bine, dupa care se pun la prajit intr-un ceaun cu ulei incins.

Se scot pe un servet de hartie sa absoarba uleiul in exces.

Prepararea sosului:

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.

Dupa cateva minute se adauga ciuperciile scurse de zeama,condimentele si cutia de rosii cuburi.

Se toaca marunt usturoiul si se adauga peste sos,impreuna cu foile de dafin.

Se adauga chiftelutele facute si se lasa la foc potrivit sa mai scada zeama.

Se servesc cu muraturi.

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute in sos de ciuperci-0
Chiftelute in sos de ciuperci-1
Chiftelute in sos de ciuperci-2
Chiftelute in sos de ciuperci-3
Chiftelute in sos de ciuperci-4

COMENTARII (31)

Bya Ralu 1

06.12.2014, 00:02

multumesc rocsi

mirela0911 1

07.12.2014, 16:59

Ce bine arata!

Bya Ralu 1

07.12.2014, 18:51

multumesc mirela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04