Chiftelute in sos marinat

de carmenvlad in Mancaruri cu carne, 20 Feb 2011 | 23324 vizualizari

 

Sunt convinsa ca toti bucatarasii gatesc acest fel de mancare, dar aceasta este reteta pe care o am de la soacra mea si pe care o fac intotdeauna cu placere.

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 500 g carne tocata amestec (vita cu porc)
  • 1 cartof
  • 2 catei de usturoi
  • 1 felie de paine inmuiata in apa
  • Sare si piper dupa gust
  • ½ lingurita tarhon
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1-2 oua (dupa preferinte)
  • 100 ml ulei pentru prajit

Ingrediente pentru sos 

  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • boabe de piper
  • 1 frunza dafin
  • 2-3 linguri pasta de tomate dizolvate in apa rece
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura otet din vin
  • ½ lingurita tarhon
  • 2-3 linguri ulei
  • patrunjel verde tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos marinat:

Mod de preparare

Pentru chiftelute se amesteca toate ingredientele, se fac chiftelute cu mana umezita si se prajesc in ulei. Se scot pe un servetel de hartie care absoarbe surplusul de ulei.
Pentru sosul marinat se caleste ceapa in ulei, se adauga amidonul si se amesteca repede sa nu faca cocoloase, se stinge cu otetul si pasta de tomate dizolvata in apa. Se mai adauga incet apa pana cand sosul se leaga si devine cremos. Sosul marinat pentru chiftelute trebuie sa fie cremos si dulce acrisor. Se potriveste de sare si piper, se adauga usturoiul feliat si tarhonul. Se adauga chiftetlutele una cate una si se mai fierbe 5-10 minute la foc mic.  Se presara patrunjel verde si se servesc ca atare cu smantana si paine prajita sau cu piure de cartofi.

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute in sos marinat-0
Chiftelute in sos marinat-1
Chiftelute in sos marinat-2
Chiftelute in sos marinat-3
Chiftelute in sos marinat-4
Chiftelute in sos marinat-5
Chiftelute in sos marinat-6
Chiftelute in sos marinat-7
Chiftelute in sos marinat-8
Chiftelute in sos marinat-9
Chiftelute in sos marinat-10

COMENTARII (14)

aziz

aziz 1

20.02.2011, 17:23

mirela0911

mirela0911 1

20.02.2011, 18:45

eu n-am facut niciodata marinate, dar cred ca sunt foarte bune

carmenvlad

carmenvlad 1

20.02.2011, 22:00

Va multumesc mult pentru comentarii. Sosul este gustos, dulce -acrisor si cremos.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24