Chiftelute in sos picant de rosii

de Dya Daniela Andrei in Porc, 23 Aug 2014 | 4300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 1 kg de carne tocata de porc
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 capatana de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit
  • faina pentru "tavalit" chiftelutele
  • Pentru sos avem nevoie de:
  • 3-4 foi de dafin
  • sare dupa gust
  • mix de piper (alb/rosu/verde)
  • o lingurita cu oregano
  • 1/2 lingurita piper negru
  • un varf cutit cu chilli
  • cativa catei de usturoi
  • 100 ml suc de rosii
  • o lingura cu bulion
  • 10-15 rosioare de curte
  • un ardei iute rosu
  • un ardei iute verde
  • 200 ml apa plata
  • busuioc proaspat
  • Optional, pentru servire: salata de ardei copti.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos picant de rosii:

Pentru chiftelute: Asezam carnea tocata intr-un vas, adaugam condimentele, ouale, usturoiul pisat si zarzavatul tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana la omogenizarea completa. (Pastram umplutura la rece, pentru o ora - doua). Formam apoi chiftelutele in palma cu ajutorul unei lingurite, le tavalim prin faina si le prajim intr-o tigaie cu ulei incins. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a se absorbi uleiul in exces

Pentru sos: punem apa intr-o craticioara de 2 litri si o fierbem pana ce da in clocot. Adaugam condimentele, ardeii si usturoiul feliat, continuand fierberea pentru 5 minute. Adaugam chiftelutele, iar cand acestea se ridica la suprafata, coloram cu suc de rosii si bulion, adaugam rosioarele si lasam sa fiarba totul la foc potrivit, pana ce sosul devine dens. Dupa ce oprim focul presaram busuiocul tocat marunt.

In tot acest timp pregatim salata de ardei copti.

Servim chiftelutele in sos alaturi de salata de ardei si cu o felie de paine neagra (asa cum doar in anii copilariei am mai mancat).

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Eu am profitat de sezonul ardeilor, insa chiftelutele in sos sunt excelente si langa o portie de castraveti murati/gogonele/varza murata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos picant de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate