Chiftelute in sos rosu

de Adele in Mancaruri cu carne, 28 Mar 2014 | 677 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de carne macinata de vita.
  • 200 gr. de carne macinata de porc.
  • 2-3 felii de paine uscata.
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • origano
  • usturoi
  • un pahar vin alb.
  • rosii proaspete sau suc de rosii.
  • 1 ardel rosu mic.
  • Garnitura:
  • orez 100 gr.
  • 1 ceapa mica
  • vin alb. 50 ml
  • sare/delicat.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos rosu:

Amestecam carnea de vita cu cea de porc si ulei,condimentam cu sare ,origano si piper ,intr-un vas punem la inmuiat painea in apa,scurgem bine painea si o amestecam cu carnea.

Punem o tigaie cu o lingura de ulei pe foc si catelul de usturoi ,formam chiftelutele si le prajim usor pe amblele parti,fara a le scoate din tigaie,adaugam vinul si asteptam sa se evapore,totul la foc mic.

Intre timp pregatim sucul de rosii , frulam rosiile cu ardelul si il adaugam peste chiftelute,se lasa la foc mic pentru 30 min.

Pilaf de orez:

- tocam ceapa marunt o punem la calit intr-o oala cu 2 ling de ulei,adaugam orezul si  tostam pentru 2 minute ,adaugam vinul si asteptam sa se evapore.Punem sare sau delicat dupa gust.

Punem apa lasam sa fiarba pana cand pilaful se leaga si devine cremos.

 

TIPS-URI

1

in compozitia de carne puteti adauga patrunjel(proaspat cat si uscat sau praf de ardei iute/boia de ardei daca preferati picant).

2

se pot servi alaturi de pireu ,orez sau paste.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute in sos rosu 306782
retete culinare - Chiftelute in sos rosu 306783
retete culinare - Chiftelute in sos rosu 306784

COMENTARII (10)

Rocsi 1

28.03.2014, 20:02

Sunt bune si gustoase

Adele 1

28.03.2014, 20:34

Andreea Caroline 1

04.04.2014, 20:01

Tare mult imi plac chiftelutele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55