Chiftelute in sos tomat

de eralucel in Mancaruri cu carne, 9 Noi 2009 | 12239 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru chiftele
  • 600-700 g carne tocata mixta (vita + porc)
  • 1 ceapa
  • 2 felii de paine
  • sare, piper
  • 1 ou
  • pesmet
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • ulei pentru prajit
Ingrediente pentru sos
  • 2 linguri pline cu bulion
  • 3-4 linguri de faina
  • 3/4 l apa fiarta
  • 4-5 linguri de ulei
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos tomat:

Taiem carnea cubulete si o dam prin masina, impreuna cu ceapa taiata felii groase si 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine. Punem acest amestec intr-un bol, adaugam oul, sare si piper dupa gust, bicarbonat, si amestecam bine cu mana. Modelam chiftelute mici, rotunde, pe care le dam prin pesmet si le prajim in ulei. Dupa ce s-au prajit le punem pe o farfurie si le dam deoparte. Punem uleiul intr-o craticioara. Adaugam faina si amestecam bine, punem pasta de tomate si amestecam cu lingura de lemn. Turnam apa fiarta, cate putin, pana se face un sos, ca o smantana mai subtire. Punem pe foc mic si cand incepe sa fiarba cufundam chiftelele in sos, punem cateva boabe de piper, sare dupa gust si 2 foi de dafin. Mai lasam sa fiarba 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

eralucel 1

10.11.2009, 21:11

Bine v-am gasit, fetelor, ma bucur sa ne intalnim pe Bucataras!
Eralucel e id-ul de mail, cred ca m-am grabit cand am completat formularul si l-am mai trecut o data. Ralu(cel) will do just fine...
De forum nu stiu daca o sa am timp, dar promit ca incerc sa intru in weekend, pe cuvant de bucataras
Oana, spune-ne si noua cum e cu chiftelele...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu gusa afumata