Chiftelute in sos tomat

de eralucel in Mancaruri cu carne, 9 Noi 2009 | 8115 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru chiftele
  • 600-700 g carne tocata mixta (vita + porc)
  • 1 ceapa
  • 2 felii de paine
  • sare, piper
  • 1 ou
  • pesmet
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • ulei pentru prajit
Ingrediente pentru sos
  • 2 linguri pline cu bulion
  • 3-4 linguri de faina
  • 3/4 l apa fiarta
  • 4-5 linguri de ulei
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos tomat:

Taiem carnea cubulete si o dam prin masina, impreuna cu ceapa taiata felii groase si 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine. Punem acest amestec intr-un bol, adaugam oul, sare si piper dupa gust, bicarbonat, si amestecam bine cu mana. Modelam chiftelute mici, rotunde, pe care le dam prin pesmet si le prajim in ulei. Dupa ce s-au prajit le punem pe o farfurie si le dam deoparte. Punem uleiul intr-o craticioara. Adaugam faina si amestecam bine, punem pasta de tomate si amestecam cu lingura de lemn. Turnam apa fiarta, cate putin, pana se face un sos, ca o smantana mai subtire. Punem pe foc mic si cand incepe sa fiarba cufundam chiftelele in sos, punem cateva boabe de piper, sare dupa gust si 2 foi de dafin. Mai lasam sa fiarba 10-15 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute in sos tomat 10373
retete culinare - Chiftelute in sos tomat 10374
retete culinare - Chiftelute in sos tomat 10375
retete culinare - Chiftelute in sos tomat 10376
retete culinare - Chiftelute in sos tomat 10377
retete culinare - Chiftelute in sos tomat 10378
retete culinare - Chiftelute in sos tomat 10379

COMENTARII (10)

eralucel 1

10.11.2009, 21:11

Bine v-am gasit, fetelor, ma bucur sa ne intalnim pe Bucataras!
Eralucel e id-ul de mail, cred ca m-am grabit cand am completat formularul si l-am mai trecut o data. Ralu(cel) will do just fine...
De forum nu stiu daca o sa am timp, dar promit ca incerc sa intru in weekend, pe cuvant de bucataras
Oana, spune-ne si noua cum e cu chiftelele...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cascaval de casa

de stefy_a 2

Cascaval de casa

ieri la 13:01

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19