Chiftelute indiene de spanac si cartofi cu sos de menta si coriandru

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2012 | 4724 vizualizari

 

Aceste chiftelute sunt cunoscute sub numele de Aloo tikki.
Menta si coriandrul sunt din productie proprie,am o mica gradina pe balcon.

 

INGREDIENTE

Ingrediente ptr chiftelute:

  • 2 cartofi mari
  • 3 linguri de ulei,plus ulei ptr prajit
  • 250 gr de spanac proaspat si oparit
  • 1 lingurita de chimion (cumin) pudra
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita piper de cayenne
  • sare si piper negru proaspat macinat

Ingrediente pentru sos:

  • 10 fire de menta proaspata
  • 30 de fire de coriandru proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 lingurite de suc de lamaie,proaspat stors
  • 100 ml de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute indiene de spanac si cartofi cu sos de menta si coriandru:

Cartofii se dau pe razatoare,iar spanacul se taie in bucati mari. 

Tocam usturoiul marunt.

Se amesteca toate ingredientele,se formeaza chiftelute si se prajesc in tigaie. Se scot pe prosoape de bucatarie de singura folosinta ca sa absoarba din ulei. Se servesc cu sosul de menta si coriandru,o varianta mai lichida a chutney-ului.

Sosul:

Se introduc ierburile in mojar,cu usturoiul ,zaharul si sarea si se piseaza pana obtinem o pasta.

Se adauga apa si sucul de lamaie.

Este de preferat sa fie pregatit inaintea chiftelutelor,ca sa se imbine aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute indiene de spanac si cartofi cu sos de menta si coriandru" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Poliana 1

10.06.2012, 11:21

imi plac chiftelutele cu legume, si mai ales cu spanac!!

cocolina 1

10.06.2012, 11:37

bune

LUK 1

10.06.2012, 17:52

cred ca e buna combinatia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu urda si marar