Chiftelute la cuptor

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2012 | 18565 vizualizari

 

Chiftelutele la cuptor le consider mult mai bune si mai sanatoase decat cele prajite in ulei. Plus ca nu mai miroase toata casa a prajeala si nici nu stai langa aragaz pana se fac.
Deci numai avantaje :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata
  • 2 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • o ceapa mica
  • 4-5 catei usturoi 
  • patrunjel verde
  • o lingura pesmet
  • 1 ou
  • sare 
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute la cuptor:

Cartofii curatati si spalati ii dam prin razatoarea mica si ii stoarcem bine. Morcovii la fel ii dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem toate peste carnea tocata, adaugam oul batut, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat si le amestecam toate bine.

Formam apoi cu mana uda bilute de 3-4-5 cm si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 min.

Nu trebuie intoarse de pe o parte pe alta.

TIPS-URI

1

Le servim calde cu un sos dulce pe care il pregatim din: 500 ml suc de rosii, o lingura faina, 3 linguri ulei, un pic de sare, 3 lingurite zahar si mult busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

nadiuta123 1

04.02.2012, 14:57

Si mie imi plac foarte mult chiftelutele la cuptor

T I M E A 1

04.02.2012, 22:18

daaa sunt mult mai sanatoase asa

Angelina_Elena 1

21.08.2012, 23:53

imi plac mult cum arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele fara carne la cuptor, cu sos de praz