Chiftelute la cuptor pe pat de mamaliguta

de Miha in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2011 | 21878 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 1 piept de pui
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 cana suc de rosii
  • sare si piper
  • oregano
  • Pentru "patul de mamaliga"
  • mamaliga
  • 50 g telemea
  • 50 g unt
  • 50 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute la cuptor pe pat de mamaliguta:

Chiftelute:

Cartoful se da pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se stoarce de zeama. Se amesteca pieptul de pui tocat cu cartoful si morcovul rase, condimentele si verdeata. Adaugam oul si omogenizam.

Cu mainile umede formam chiftelutele,apoi pe punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.

Sucul de rosii il amestecam cu ceapa tocata si usturoiul pisat.  Condimentam dupa gust cu sare, piper si oregano. Turnam amestecul peste chiftelute. Daca mai este necesar adaugam si putina apa, atat cat chiftelutele sa fie acoperite.

Se da vasul la cuptor la foc mediu, pana scade sosul si chiftelutele sunt bine rumenite.

Intre timp pregatim mamaliga, pe care o amestecam cu untul si telemeaua rasa. Intindem mamaliga intr-o tava de tarta, in strat gros. Ungem cu sosul de la chiftelute, punem chiftelutele din loc in loc ( daca tava va fi mai mica vor veni una langa alta :)) ) si presaram cu cascavalul ras.

Dam din nou tava la cuptor pentru cateva minute pana se topeste cascavalul si se aureste.

Se portioneaza si se servesete cald. Bun bunut! ;)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute la cuptor pe pat de mamaliguta 77506
retete culinare - Chiftelute la cuptor pe pat de mamaliguta 77507
retete culinare - Chiftelute la cuptor pe pat de mamaliguta 77508

COMENTARII (56)

Krystyan Trendy 1

01.12.2013, 13:01

arata minunat

micsamariana 1

23.03.2014, 10:59

arata super dar gustul cred ca te lasa pe spate de bun mmm...

reisnaor_2006 1

02.10.2014, 16:02

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D