Chiftelute marinate

de alice_ciobanu in Porc, 14 Dec 2011 | 1770 vizualizari

 

Imi place Horia, v-am mai spus, nu? Daca nu stiti care Horia, mai bine ssshhhttt! nu intrebati ca e rusine mare. Anyway, astazi am pregatit, tot din a lui carte, niste chiftelute marinate. Te lingi pe deste' nu alta, de bune ce is! Noi le-am servit cu niste orez la aburi, alaturea, dar si mai bine faceti niste tagliatelle alaturea. Le voi repeta in versiunea cu tagliatelle, cat de curand. Mai ales ca am primti cadou o masinarie din asta, de la fini ;)

 

INGREDIENTE

  • pentru chiftelute:
  • 500 gr carne tocata, amestec
  • 2 oua
  • o ceapa medie
  • 3 felii de franzela, fara coaja
  • o lingurita de marar tocat
  • o lingurita patrunjel tocat
  • o lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper macinat 
  • pentru sos:
  • 1 1/2 cana suc de rosii dens
  • 1/2 pahar vin alb 
  • 2 linguri de otet de vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de sare
  • o lingura de zahar
  • 4 foi de dafin
  • 6 boabe de piper negru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Pentru chiftelute tocati ceapa marunt si o amestecti cu ouale, carnea tocata, marar, patrunjel, sare, piper precum si cu cele 3 felii de franzela alba, inmuiate in apa rece si stoarse foarte bine. Puneti apoi faina pe un fund de lemn si modelati chiftelute, tavalindu-le pe o parte si pe alta prin faina. Puneti-le la prajit, si rumeniti-le bine pe ficare parte, in ulei de palmier foarte bine incins. Scoateti-le pe o hartie absorbanta.

Sosul il faceti cam asa: intr-o cratita puneti pe foc sucul de rosii, vinul alb (eu am folosit Sauvignon Blanc demisec, din 2009, dar nu cred ca are importanta anul :P sau felul, important e sa fie alb, si oricum nu dulce.) otetul, zaharul si condimentele. Fierbeti la foc potrivit cam 15 minute.

Puneti apoi chiftelele in sos si trageti doua-trei clocote, dupa care stingeti focul si puneti un capac lasandu-le asa cam 10 minute, pentru a se patrunde bine, a se marina. Serviti-le calde cu orez fiert la aburi sau cu tagliatelle, dupa cum v-am mai zis.

Pe cuvant ca sunt divine!

Pofta buna!

 

 

COMENTARII (7)

Lau

Lau 1

14.12.2011, 20:34

ce bunatati ai gatit

mena29

mena29 1

14.12.2011, 21:00

Ce buuuun!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

14.12.2011, 22:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24