Chiftelute marinate

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 3 Apr 2012 | 8467 vizualizari

 

Imi plac foarte mult chiftelutele....si cu carne si fara.....asa ca iata....chiftelute..!

 

INGREDIENTE

  • Chiftelutele:
  • 2 morcovi
  • 2 albituri
  • 2 cartofi
  • 100 gr soia granule
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 3-4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
  • boia de ardei
  • 2 linguri faina
  • patrunjel si marar
  • Sosul:
  • 2 linguri bulion diluate in 100 ml apa
  • busuioc
  • 1 foate dafin
  • piper si sare
  • jumatatile de legatura de marar si patrunjel
  • ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

- se pune soia la inmuiat in apa pt 20 min dupa care se stoarce si se adauga la chiftelute

- morcovii, albitura, cartofii si ceapa se curata se spala si se dau pe razatoarea mare iar cartofii si ceapa se storc pt a scoate surplusul de zeama

- se amesteca radacinoasele si ceapa date pe razatoare cu soia stoarsa, usturoiul pisat sare dupa gust cimbru, piper, 2 linguri de faina si 1/2 din legaturile de marar si patrunjel si uleiul

- se amesteca toate bine si se formeaza bilute care se pun in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se pudreaza cu boia de ardei si se dau la cuptor pt 35-40 min la temp potrivita 180C

Sosul:

- se amesteca uleiul cu bulionul diluat, sare si piper, foaia de dafin si busuiocul si se dau in fiert lasandu-se la foc mic 5 min dupa care se adauga chiftelutele si se mai lasa alte 5 min si se presara pe deasupre verdeata tocata marunt si se da la o parte de pe foc

- se mai lasa 5-10 min in craticioara sa se patrunda bine aromele si apoi se poate servi

 

TIPS-URI

1

chiftelutele se pot consuma si marinate si ca atare cu salata

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate