Chiftelute marinate

de Adriana G in Mancaruri de post, 3 Apr 2012 | 6126 vizualizari

 

Imi plac foarte mult chiftelutele....si cu carne si fara.....asa ca iata....chiftelute..!

 

INGREDIENTE

  • Chiftelutele:
  • 2 morcovi
  • 2 albituri
  • 2 cartofi
  • 100 gr soia granule
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 3-4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
  • boia de ardei
  • 2 linguri faina
  • patrunjel si marar
  • Sosul:
  • 2 linguri bulion diluate in 100 ml apa
  • busuioc
  • 1 foate dafin
  • piper si sare
  • jumatatile de legatura de marar si patrunjel
  • ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

- se pune soia la inmuiat in apa pt 20 min dupa care se stoarce si se adauga la chiftelute

- morcovii, albitura, cartofii si ceapa se curata se spala si se dau pe razatoarea mare iar cartofii si ceapa se storc pt a scoate surplusul de zeama

- se amesteca radacinoasele si ceapa date pe razatoare cu soia stoarsa, usturoiul pisat sare dupa gust cimbru, piper, 2 linguri de faina si 1/2 din legaturile de marar si patrunjel si uleiul

- se amesteca toate bine si se formeaza bilute care se pun in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se pudreaza cu boia de ardei si se dau la cuptor pt 35-40 min la temp potrivita 180C

Sosul:

- se amesteca uleiul cu bulionul diluat, sare si piper, foaia de dafin si busuiocul si se dau in fiert lasandu-se la foc mic 5 min dupa care se adauga chiftelutele si se mai lasa alte 5 min si se presara pe deasupre verdeata tocata marunt si se da la o parte de pe foc

- se mai lasa 5-10 min in craticioara sa se patrunda bine aromele si apoi se poate servi

 

 

TIPS-URI

1

chiftelutele se pot consuma si marinate si ca atare cu salata

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute marinate-0
Chiftelute marinate-1
Chiftelute marinate-2
Chiftelute marinate-3
Chiftelute marinate-4
Chiftelute marinate-5
Chiftelute marinate-6
Chiftelute marinate-7

COMENTARII (36)

Adriana G 1

22.04.2012, 13:01

Multumesc Cocolina!

babi5 1

08.10.2013, 12:30

Adriana G 1

10.10.2013, 09:44

babi5

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04