Chiftelute marinate

de merisor in Mancaruri cu carne, 24 Iul 2012 | 2811 vizualizari

 

demult aveam comanda de asa ceva si azi m-am executat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • - 1 Kg carne amestec
  • -1/4 paine
  • -1 pahar lapte
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 5 catei usturoi
  • condimente: cimbru. busuioc, marar, piper
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • pesmet
  • Pentru sos:
  • -1 ceasca ulei de masline
  • -2 cepe
  • -1 capatana de usturou
  • 200g pasta de rosii
  • 3 linguri faina
  • condimente: cimbru, busuioc, oregano, piper cu lamaie, delikat
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Carnea tocata am amestecat-o cu ceapa si usturoiul tocaite, painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, condimentele si si cele doua oua

Nu stiu de ce eu am tendinta sa folosesc cate doua oua.....

Am facut chiftele le-am trecut prin pesmet si le-am prajit in ulei.

Intre timp am pregatit si sosul: ceapa tocata si usturoiul le-am calit in ulei de masline pana s-au patruns, am adaugat faina mestecand continuu si am diluat cu apa calda. Am asezonat cu condimentele, apoi am pus pasta de rosii. Am lasat sa fiarba 10 minute, mestecand din cand in cand si am pus chiftelele. Am dat la cuptor pentru 15 minute, apoi am ornat cu patrunjel tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute marinate-0
Chiftelute marinate-1
Chiftelute marinate-2
Chiftelute marinate-3
Chiftelute marinate-4
Chiftelute marinate-5
Chiftelute marinate-6
Chiftelute marinate-7
Chiftelute marinate-8
Chiftelute marinate-9

COMENTARII (28)

 merisor

merisor 1

27.07.2012, 11:57

kukibella

La Ancuta

La Ancuta 1

27.07.2012, 15:36

tare mult imi plac, dar nu am mai facut de multa vreme

 merisor

merisor 1

27.07.2012, 17:53

pai ar cam fi timpul sa faci, te-as servi eu, dar s-au terminat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!