Chiftelute marinate

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 12 Mar 2013 | 7723 vizualizari

 

Recunosc ca nu sunt fana lor,dar am doi baieti care mananca asa ceva.In concluzie ma supun majoritatii.Mie imi plac chiftele prajite si foarte fierbinti,asa ca mi-am mancat portia....

 

INGREDIENTE

Chiftelute

  • 1kg carne ( amestec porc si vita)
  • 3 cepe
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • patrunjel

Sosul marinat

  • 300 g pasta tomate
  • 3 cepe
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita zahar
  • foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Pregatim mai intai chiftelutele.Amestecam carnea cu ceapa taiata marunt,condimente ,apoi cele 2 oua si la final patrunjelul tocat.Omogenizam bine compozitia,gustam sa fie sarat,piperat si tot ce mai trebuie.Formam chiftelutele si le prajim.

Dupa ce am terminat de prajit ne apucam sa facem sosul marinat.Taiem ceapa marunt si o punem in cratita cu ulei incins( cca 50 ml ulei),lasam sa se caleasca,adaugam o jumatate de cana cu apa si lasam sa fiarba bine,Apoi adaugam pasta de tomate pe care o desfacem cu apa,cat dorim sa fie de gros sosul sau subtire.Lasam sa clocoteasca la foc moderat cca 20 min,dupa care adugam  zaharul si otetul si mai lasam sa fiarba 5-10 min.Adaugam chiftelutele si lasam cca 25 min sa fiarba la foc domol.La final adaugam 2-3 frunze de dafin si patrunjelul.

TIPS-URI

1

chiftelutele le scoatem din tigaie pe un servetel ca sa absoarba surplusul de ulei

2

foile de dafin nu le lasam sa fiarba decat 1-2 minute si le scoatem din cratita,sa nu amarasca mancarea

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Denissa 1

12.03.2013, 19:33

Sim0na 1

12.03.2013, 21:05

Offf, ce pofta mi-ai facut.. De mult timp n-am mai mancat..

Rocsi 1

12.03.2013, 22:09

O mare bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele marinate